Siirry sisältöön

Ongelmana pelaaminen

Pelaamisesta aiheutuviin ongelmiin voit hakea apua verkosta, omahoitoryhmistä tai päihdepalveluista.

Pelaamisesta aiheutuviin ongelmiin voi hakea apua verkosta, omahoitoryhmistä tai päihdepalveluista. Jos pelaamisesta aiheutuu ongelmia tai se selvästi heikentää elämänlaatua, on hyvä pohtia oman hyvinvoinnin kohentamista ja kartoittaa pelaamistaan esim. verkosta löytyvillä testeillä tai hakemalla peliongelmaan apua. Apua on erityisen tärkeää hakea, jos tuntuu ettei pärjää asian kanssa itse, omat voimat eivät riitä tai haluaisi parantaa omaa tilannettaan.

Päihdepalvelut tarjoavat tarpeen mukaan myös pelaamisesta aiheutuviin ongelmiin tukea, neuvoja, hoitoa ja hoitoonohjausta. Palvelut ovat saatavilla ajanvarauksella tai ilman ajanvarausta, tilanteen ja kiireellisyyden mukaan.

Päihdepalvelut tarjoavat muun muassa:

  • Neuvontaa
  • Hoidontarpeen arviointia
  • Riippuvuusongelman hoitoa yksilö-, pari- tai ryhmäterapian avulla

Pelaamiseen (rahapelit ja digipelaaminen) liittyvissä asioissa voi saada apua myös verkosta, mm. Peluuri (www.peluuri.fi) sekä Mielenterveystalo.fi-palvelu (www.mielenterveystalo.fi) tarjoavat laadukasta ja luotettavaa tietoa pelaamisesta ja siitä aiheutuvista ongelmista. Palvelut tarjoavat myös erilaisia testejä ja hoito-ohjelmia. Lisäksi verkossa on mahdollista saada vertaistukea peliongelmiin.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän mielenterveys- ja päihdepalveluihin saat yhteyden asiakasohjauksen kautta.