Siirry sisältöön

Koronatodistus

EU:n koronatodistus on saatavilla Omakannasta.

Löydät EU:n koronarokotustodistuksen sekä todistukset koronavirustestistä ja sairastetusta koronavirustaudista Omakannasta.

EU:n koronatodistuksia voidaan käyttää rajanylitystilanteissa EU-alueella. Tavoitteena on helpottaa turvallista ja vapaata liikkumista. Kukin EU-maa voi itse päättää todistuksen mahdollisista muista käyttötarkoituksista.

Hae todistus omakannasta

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Todistusosioon on myös suora linkki Omakannan etusivulta.
  3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle. Voit myös tulostaa todistuksen paperille. Voit käydä tulostamassa EU:n koronarokotustodistuksen esimerkiksi oman kuntasi kirjastossa.

Tarvitsetko apua?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tulostaa tai tallentaa koronatodistusta tai et pääse kirjautumaan Omakantaan, voit pyytää todistuksen Keusoten kautta.

Voimme tulostaa QR-koodillisen EU:n koronarokotustodistuksen viiden vuorokauden kuluttua siitä, kun olet saanut rokotuksen. Lähetämme todistuksen sinulle viikon sisällä postitse tai turvasähköpostilla. Voit noutaa tulostetun koronatodistuksen myös arkisin virka-aikana Nurmijärven Klaukkalan rokotuspisteeltä.

Kun tarvitset todistuksen nopeasti

Jos tarvitset todistuksen nopeammin, sinun on mahdollista saada Keusoten erillinen koronarokotustodistus. Tässä todistuksessa ei ole QR-koodia, eikä se ole EU:n koronarokotustodistus. Tämän todistuksen voit saada postitse, tai turvasähköpostilla.

Todistus sairastetusta koronavirustaudista

Jos tarvitset todistuksen sairastetusta koronataudista, saat QR-koodillisen todistuksen itsellesi Omakannasta. EU:n todistus sairastetusta koronavirustaudista vaatii sairastumisen varmistamisen positiivisella PCR-testillä.

Jos Omakannasta ei muodostu todistusta sairastetusta taudista, saat korvaavan Fit to fly -todistuksen sairastetusta taudista (ei sisällä QR-koodia) soittamalla 019 226 0505 (avosairaanhoidon numero, valitse koronalinja). Toimitamme todistuksen viikon sisällä postitse tai turvasähköpostilla.

Lisätietoa EU:n koronatodistuksesta

EU:n koronatodistus näkyy Omakannassa, kun olet saanut koronarokotuksen ja tieto on siirtynyt potilastietojärjestelmästä Kanta-arkistoon. Huomioithan, että todistus on saatavilla viikon kuluessa rokotuksen saamisesta.

Todistuksessa näkyvät viimeisimpänä saadun rokotteen valmistenimi ja antopäivä sekä rokoteannosten määrä. Jos on saanut kaksi rokotusta, vain jälkimmäisen rokoteannoksen valmistenimi näkyy todistuksessa.

Suomesta saaduissa EU:n koronatodistuksissa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Todistuksessa on QR-koodi, josta todistuksen sisältö ja aitous voidaan tarkistaa. Kaikki EU-todistukset ovat maksuttomia.

Huomioithan, että joissain tapauksissa koronarokotusten kirjaus tai sairastettu koronatauti ei ole tallentunut potilastietojärjestelmään siten, että EU:n koronatodistus on mahdollista muodostaa. Tällöin myöskään terveydenhuollon ammattilainen ei saa QR-koodillista EU:n koronatodistusta tulostettua. Tässä tapauksessa voit saada Keusoten erillisen koronarokotustodistuksen tai fit to fly -todistuksen sairastetusta koronataudista.

Asetuksella varmistetaan, että matkustajat voivat edelleen käyttää EU:n digitaalista koronatodistusta matkustaessaan EU:n alueella maissa, joissa näitä matkustustodistuksia vielä vaaditaan. Asetuksessa ei kuitenkaan velvoiteta jäsenmaita käyttämään tällaisia todistuksia.