Siirry sisältöön

Koronavirustestit

Jos olet perusterve, etkä kuulu riskiryhmiin, voit sairastaa koronan siinä missä minkä tahansa hengitystieinfektion ilman taudinaiheuttajan testaamista.

Koronanäytteitä otetaan hoidon tarpeen arvion mukaan

Hoidon tarpeen arvioon perustuen koronanäytteitä otetaan lähetteellä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella jatkossa Järvenpään laboratoriossa (JUST, Lääkärinkuja 1, Järvenpää) ajanvarauksella. Aikoja on tarjolla päivittäin aukioloaikojen puitteissa.

Hoidon tarpeen arvio tehdään vastaanottopalveluissa:

  • Asioi ensisijaisesti Omaolossa. Vastaamme Omaolo-yhteydenottoihin arkisin klo 8 – 16, mutta yhteydenottopyynnön voi täyttää jo edeltävästi esimerkiksi illalla tai viikonloppuna.
  • Voit ottaa yhteyttä myös keskitetyn puhelinpalvelun kautta (lääkärin ja hoitajan vastaanottopalvelu): puh 0192260505, arkisin klo 8 – 16.

Lähetteen saaneet asiakkaat voivat varata ajan näytteenottoon:

Kenelle koronavirustesti on tarpeellinen?

Koronavirustesti on lähinnä tarpeellinen vain sellaisille riskiryhmiin kuuluville henkilöille, joille voitaisiin aloittaa Paxlovid-lääkehoito. Mikäli potilas kuuluu sairautensa tai lääkityksensä takia riskiryhmään, voidaan hänelle aloittaa Paxlovid-koronaviruslääke myös positiivisen kotitestin perusteella. Paxlovid-lääkehoito aloitetaan 5 vuorokauden kuluessa oireiden alusta.