Siirry sisältöön

Lääkinnällisen kuntoutuksen neuvonta ja ohjaus

Lääkinnällisestä kuntoutuksesta saat tukea arjessa selviytymiseen, jos se on vaikeutunut vamman, sairauden tai kehitysviivästymän vuoksi. Lääkinnällistä kuntoutusta ovat terapiat kuten fysioterapia, puheterapia ja toimintaterapia sekä apuvälinepalvelut. Palvelut pyritään järjestämään ensisijaisesti Keusoten omana toimintana. Tarvittaessa palvelua ostetaan muilta palveluntuottajilta asiakkaalle myönnetyllä maksusitoumuksella.

Toimi näin

Aikuisten ja kouluikäisten lasten terapiaa voit hakea täyttämällä hakemuslomakkeen. Tarvittaessa hoitava terapeutti, kuntoutuskoordinaattori tai kouluterveydenhoitaja neuvoo hakemuksen täytössä ja pyytää lisäselvityksiä. Hakemuksesi käsitellään moniammatillisesti, minkä pohjalta tehdään päätös terapian myöntämisestä tai epäämisestä. Saat tiedon päätöksestä kirjallisena. Myönteisen päätöksen yhteydessä saat myös ohjeet palveluun hakeutumisesta.

Neuvolaikäisten lasten terapioiden hakeminen tapahtuu Keusoten terapeutin tai neuvolan kautta.

Ole yhteydessä meihin Nettipalvelu 24/7:n kautta tai soittamalla lääkinnällisen kuntoutuksen keskitettyyn puhelinpalveluun. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen kuntoutuskoordinaattori@keusote.fi, mutta varmistathan, ettei viestisi sisällä henkilötietoja tai muuta arkaluontoista sisältöä.

Kenelle ja millä ehdoin

Terapian hakeminen edellyttää kuntoutussuunnitelmaa. Se tehdään yhdessä lääkärin ja/tai terapeutin kanssa. Asiakkaan toimintakykyä arvioidaan keskustelemalla, havainnoimalla ja käyttämällä erilaisia toimintakyvyn mittareita. Arvioinnin perusteella määritellään terapian tarve, tavoitteet sekä sisältö ja seuranta.

Puhelinasiointi

Palvelusta vastaa

Keusote