Siirry sisältöön

Sairaalahoito kotona, kotisairaala

Kotisairaala on liikkuva sairaala, jonka palveluita voit saada ympärivuorokautisesti kotiisi vaihtoehtona sairaalan osastohoidolle. Voit saada kotisairaalan palveluita myös asumispalvelussa asuessasi tai oleskellessasi muussa pitkäaikaisessa laitoshoidossa. Kotisairaalan palveluita voidaan tarjota sinulle lääkärin tai hoitohenkilöstön toimesta, pohdittaessa esimerkiksi jatkohoitoa vastaanotto- tai päivystyskäynnin jälkeen, tai kotiutuessasi sairaalan osastoilta.

Hoidostasi vastaa pääsääntöisesti kotiosoitettasi lähinnä olevan kotisairaalatiimin työntekijät. Palvelun alkaessa kotisairaalan sairaanhoitaja kertoo sinulle, mistä numerosta tavoitat sinun hoidostasi vastuussa olevat ammattilaiset.

Toimi näin

Lääkäri määrittelee hoidon tarpeesi esimerkiksi päivystyskäynnin yhteydessä tai erikoissairaanhoidon osastolla.

Kenelle ja millä ehdoin

Lääkäri arvioi ennen kotisairaalahoitosi aloittamista, voidaanko hoito toteuttaa turvallisesti kotisairaalan poliklinikalla tai kotonasi. Kotisairaalan palvelu on lyhytaikaista, sairaalahoitoa korvaavaa hoitoa.

Kotisairaalan poliklinikat ja toimistojen yhteystiedot

Hyvinkää

Hyvinkään kotisairaalatiimin poliklinikka- ja toimistotilat ovat H-sairaalan 1. kerroksessa. H-sairaala sijaitsee n. 3 kilometrin päässä Hyvinkään rautatieasemalta, Hyvinkään sairaalan yhteydessä. Sisäänkäynti kotisairaalan poliklinikalle on ovesta H3.

Toimisto

Kotisairaalan Hyvinkään toimisto
H-sairaala 1. krs., Sairaalankatu 1, 05800 Hyvinkää
+358 50 497 0929

Pysäköinti

Sairaalan pihalla on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa. Poliklinikan sisäänkäyntiä lähinnä olevat parkkipaikat ovat 4 tunnin aikarajoituksella.

Kahvila

Hyvinkään sairaalan kahvilan palvelut ovat myös kotisairaalan potilaiden käytettävissä. Kahvila sijaitsee sairaalan A-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa, pääsisäänkäynnin (A1) välittömässä läheisyydessä.

Järvenpää

Järvenpään kotisairaalatiimin poliklinikka- ja toimistotilat ovat Järvenpään sosiaali- ja terveysasema JUSTin 4. kerroksessa akuuttiosaston yhteydessä.

Toimisto

Kotisairaalan Järvenpään toimisto
JUST 4. krs., Lääkärinkuja 1, 04410 Järvenpää
+358 50 497 2686

Saapuminen

Järvenpään sosiaali- ja terveysasema JUST sijaitsee noin 5 minuutin kävelymatkan päässä Järvenpää rautatieasemalta.

Terveysaseman aukioloaikoina: Sisäänkäynti kotisairaalan poliklinikalle tapahtuu JUSTin aukioloaikoina pääovesta ja nouse hissillä terveysaseman 2 neljänteen kerrokseen.

Terveysaseman pääoven ollessa suljettuna: Pääoven ollessa suljettuna, käynti 1B-ovesta. Ota yhteyttä ensin ovipuhelimella. Pääset neljänteen kerrokseen hissillä.

Pysäköinti

JUSTin välittömässä läheisyydessä on pysäköintitalo ja iso ulkoparkkialue, jossa pysäköinti on maksutonta. Pysäköintitalon kellarikerros on varattu henkilöstön pysäköintiä varten.

Kahvila

JUSTin ensimmäisessä kerroksessa, pääaulan yhteydessä, on kahvila-ravintoja Silkkiuikku, joka on myös kotisairaalan potilaiden käytettävissä.

Mäntsälä

Mäntsälän kotisairaalatiimin poliklinikka- ja toimistotilat ovat Mäntsälän terveysasemalla 1. kerroksessa akuuttiosaston yhteydessä.

Toimisto

Kotisairaalan Mäntsälän toimisto
Mäntsälän terveysasema, Kivistöntie 14, 04600 Mäntsälä
+358 50 497 0937

Saapuminen

Sisäänkäynti poliklinikalle tapahtuu rakennuksen vasemmanpuoleisesta pääovesta. Mäntsälän terveysasema sijaitsee noin 2 kilometrin päässä Mäntsälän rautatieasemalta ja puolen kilometrin päässä Mäntsälän linja-autoasemalta, Mäntsälän terveysaseman tiloissa.

Pysäköinti

Kiinteistön välittömässä läheisyydessä on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa. Pysäköinti kiinteistön edessä on aikarajoitettua.

Nurmijärvi

Nurmijärven kotisairaalatiimin poliklinikka- ja toimistotilat ovat Nurmijärven Kirkonkylän terveysasemalla 2. kerroksessa.

Toimisto

Kotisairaalan Nurmijärven toimisto
Nurmijärven Kirkonkylän terveyskeskus, Sairaalantie 2, 01900 Nurmijärvi
+358 50 497 0934

Saapuminen ja pysäköinti

Nurmijärven Kirkonkylän terveysasema sijaitsee noin 1 kilometrin päässä linja-autoasemalta. Terveysasemalla on käynnissä laaja peruskorjaus. Sisäänkäynti poliklinikalle ja piha-alueen parkkipaikat ovat tämän takia erikseen ohjeistettu remontin vaiheista riippuen. Tällä hetkellä sisäänkäynti on ovesta F. Pysäköinti on maksutonta.

Palvelupaikat

Palvelusta vastaa

Keusote