Siirry sisältöön

Sairaalahoito kotona, kotisairaala

Kotisairaala on liikkuva sairaala, jonka palveluita voit saada ympärivuorokautisesti kotiisi vaihtoehtona sairaalan osastohoidolle. Voit saada kotisairaalan palveluita myös asuessasi asumispalvelussa tai oleskellessasi muussa pitkäaikaisessa laitoshoidossa. Kotisairaalan palveluita voidaan tarjota sinulle lääkärin tai hoitohenkilöstön toimesta, kun pohditaan esimerkiksi jatkohoitoa vastaanotto- tai päivystyskäynnin jälkeen tai kun kotiudut sairaalan osastoilta.

Toimi näin

Lääkäri määrittelee hoidon tarpeesi esimerkiksi päivystyskäynnin yhteydessä tai erikoissairaanhoidon osastolla. Lähettävä taho ilmoittaa kotisairaalahoidon tarpeesta kotisairaalan koordinaattorille p. 050 416 2580.

Ennen kotisairaalahoitosi aloittamista lääkäri arvioi, voidaanko hoito toteuttaa turvallisesti kotisairaalan poliklinikalla tai kotonasi. Kotisairaalan palvelu on lyhytaikaista, sairaalahoitoa korvaavaa hoitoa.

Hoidostasi vastaa pääsääntöisesti kotiosoitettasi lähinnä olevan kotisairaalatiimin työntekijät. Palvelun alkaessa kotisairaalan sairaanhoitaja kertoo sinulle, mistä numerosta tavoitat sinun hoidostasi vastuussa olevat ammattilaiset.

Kotisairaalan poliklinikka- ja toimistotilat sijaitsevat seuraavasti: Luoteen kotisairaala Hyvinkäällä H-sairaalassa, Kaakon kotisairaala Järvenpään JUSTissa, Koillisen kotisairaala Mäntsälän terveysasemalla ja Lounaan kotisairaala Nurmijärven Kirkonkylän terveysasemalla.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksullinen 18 vuotta täyttäneille. Katso palveluhinnasto sivuiltamme Asiakasmaksut.

Palvelupaikat

Hyvinkään sairaala

Sairaalankatu 1, 05850 HYVINKÄÄ

Lisätiedot

Kuvaus

Luoteen kotisairaalan poliklinikka- ja toimistotilat sijaitsevat H-sairaalan 4. kerroksessa. Sisäänkäynti tapahtuu ovesta H1. Aulasta pääset hisseillä 4. kerrokseen, josta on opastus.

Saapuminen ja pysäköinti: H-sairaala sijaitsee n. 3 km päässä Hyvinkään rautatieasemalta. Pysäköinti on maksullista HUSin pysäköintilalueilla. Maksuttomat pysäköintipaikat sijaitsevat parkkitalossa ja Sairaalankadun sorakentällä.

Kahvila: Kahvila sijaitsee A-rakennuksessa pääsisäänkäynnin (A1) läheisyydessä.

Maksullisuus

Maksullinen (pvm/mpm)

Puhelinnumero

Järvenpään uusi sosiaali- ja terveyskeskus JUST

Lääkärinkuja 1, 04410 JÄRVENPÄÄ

Lisätiedot

Kuvaus

Kaakon kotisairaalan poliklinikka- ja toimistotilat sijaitsevat JUSTin 4. kerroksessa akuuttiosaston yhteydessä. Sisäänkäynti:

  • Ma-pe klo 8-16 JUSTin pääovesta, josta hissillä 4. kerrokseen.
  • Muina aikoina B-ovesta. Ota yhteyttä ensin ovipuhelimella.

Saapuminen ja pysäköinti: JUST sijaitsee noin 5 min kävelymatkan päässä Järvenpää rautatieasemalta. JUSTin välittömässä yhteydessä on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa.

Kahvila: Kahvila-ravintola Silkkiuikku sijaitsee JUSTin pääaulan yhteydessä.

Maksullisuus

Maksullinen (pvm/mpm)

Puhelinnumero

Mäntsälän terveysasema

Kivistöntie 14, 04600 MÄNTSÄLÄ

Lisätiedot

Kuvaus

Koillisen kotisairaalan poliklinikka- ja toimistotilat sijaitsevat Mäntsälän terveysasemalla 1. kerroksessa akuuttiosaston yhteydessä. Sisäänkäynti poliklinikalle tapahtuu rakennuksen vasemmanpuoleisesta pääovesta.

Saapuminen ja pysäköinti: Mäntsälän terveysasema sijaitsee noin 2 km päässä Mäntsälän rautatieasemalta ja 0,5 km päässä Mäntsälän linja-autoasemalta. Kiinteistön välittömässä läheisyydessä on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa. Pysäköinti kiinteistön edessä on aikarajoitettua.

Maksullisuus

Maksullinen (pvm/mpm)

Puhelinnumero

Nurmijärven Kirkonkylän terveysasema

Sairaalantie 2, 01900 NURMIJÄRVI

Lisätiedot

Kuvaus

Lounaan kotisairaalan poliklinikka- ja toimistotilat ovat Nurmijärven Kirkonkylän terveysaseman C-osassa 2. kerroksessa.

Saapuminen ja pysäköinti: Nurmijärven Kirkonkylän terveysasema sijaitsee noin 1 kilometrin päässä linja-autoasemalta. Pysäköinti alueella on maksutonta.

Maksullisuus

Maksullinen (pvm/mpm)

Puhelinnumero