Siirry sisältöön

Nestori-hanke

Nestori-hankkeessa etsimme ratkaisuja asunnottomuuden vähentämiseen uusien palveluiden kautta.

Keusote on mukana sosiaali- ja terveysministeriön (STM) käynnistämässä asunnottomuutta vähentävien sote-palvelujen kehittämiseen tähtäävässä hankkeessa. STM on myöntänyt Keusotelle rahoitusta kehittää asiakaslähtöisiä sosiaali- ja terveyspalveluja kaikkein heikoimmassa asemassa oleville henkilöille, joilla on monialaista ja laajaa asumiseen liittyvää tuen tarvetta. Toteutamme asunnottomuutta vähentävien sote-palvelujen kehittämisen Nestori-hanketta tiiviissä yhteistyössä alueen monipuolisten yhteisverkostojen ja asiakkaiden kanssa vuosina 2021–2023.

Nestori-hankkeen tavoitteet

Nestori hankkeen tavoitteena on asumissosiaalisen työn rakenteiden luominen ja vahvistaminen. Tähän tavoitteeseen pyritään seuraavien toimenpiteiden kautta.

  • 1. Toimenpide: Asunnottomuutta vähentävien ja ennaltaehkäisevien matalan kynnyksen rakenteiden luominen.
  • 2. Toimenpide: Asumissosiaalisen työn osaamisen kehittäminen​.

Nestori-hankkeessa pyritään ennalta ehkäisemään asunnottomuutta ja varmistamaan, että asumisen haasteita kohdatessaan henkilö saa sujuvasti avun yksilöllisiin tarpeisiinsa.
Nestori-hankkeen työskentelytapa on monipuolinen verkostotyö sekä yhteiskehittäminen. Yhteiskehittämisen kautta palvelujen käyttäjät ja toteuttajat ovat jakamassa asiantuntijuuttaan kehittämistyössä hankkeen tavoitteen saavuttamiseksi.

Nestori-hankkeessa työn lähtökohta on, että kehittämistyö on juurrutettavissa olemassa oleviin rakenteisiin siten, että luodut toimintatavat ja prosessit voivat jäädä käyttöön senkin jälkeen, kun hanke on loppunut ja hanketyöntekijät ovat päättäneet työnsä.

Nestori-hankkeessa työskentelee projektipäällikkö, hankekoordinaattori ja 4 hanketyöntekijää sekä kokemusasiantuntija. Säännöllisen ja monimuotoisen viestinnän avulla hanke tiedottaa ja osallistaa asiakkaita, henkilöstöä ja verkostotyön sidosryhmiä hankkeen tuomiin vaikutuksiin ja uudistuksiin.

Nestorin uutiskirje

Löydät tästä aina Nestorin uusimman uutiskirjeen.

Mitä asunnottomuus on?

Tutustu Nestori-hankkeen kolmiosaiseen videosarjaan asunnottomuudesta: