Siirry sisältöön

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

Asiointi tapahtuu aina oman hoitovastaavasi kautta. Hoitovastaava koordinoi hoitoasi yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa. Mikäli sinulla ei ole vielä omaa hoitovastaavaa, saat sen ensimmäisen yhteydenottosi yhteydessä.

Hoitosi alkaa välittömästi yhteydenotostasi: teemme sinulle hoidon tarpeen arvion ja annamme jatko-ohjeet sekä tarvittaessa ohjaamme sinut hoitajan tai lääkärin etä- tai läsnävastaanotolle. Äkillisissä tuki ja liikuntaelinoireissa voimme ohjata sinut fysioterapian suoravastaanotolle. Suoravastaanoton fysioterapeutit ovat lisäkoulutettuja tutkimuksen tekemiseen sekä kipua lievittävien ja liikkumista helpottavien ohjeiden antamiseen.

Toimi näin

Asiointi tapahtuu hoitovastaavasi kautta. Mikäli sinulla ei ole vielä hoitovastaavaa, ole yhteydessä vastaanottopalveluiden keskitettyyn puhelinpalveluun. Voit myös täyttää sähköisen oirearvion Omaolossa riippumatta siitä, onko sinulla nimettyä hoitovastaavaa tai ei. Palveluiden sujuvuuden vuoksi, käytäthän vain yhtä yhteydenottokanavaa ja soitathan vain yhdestä puhelinnumerosta. Hyvin kiireellisissä asioissa, joissa et ole saanut yhteyttä hoitohenkilökuntaan puhelimitse tai sähköisesti, voit saapua suoraan terveysasemalle.

A. Asiointi Omaolossa

Omaolon oirearvioiden avulla voit selvittää, millaista apua vaivasi vaatii ja jättää tarvittaessa sähköisen yhteydenottopyynnön ammattihenkilölle (pyyntö vaatii vahvan tunnistautumisen). Käytössämme olevat oirearviot: Yleinen oirearvio, Korona, Virtsatietulehdus, Seksitautiepäily, Alaselkäkipu tai -vamma, Olkapään kipu, jäykkyys tai vamma sekä Polven oire tai vamma. Muut oirearviot otamme käyttöön portaittain. Voit täyttää niitä jo nyt saadaksesi ohjeita ja neuvoja, mutta ne eivät vielä mahdollista yhteydenottoa ammattilaiselle.

B. Asiointi hoitovastaavan kanssa

Asioi hoitovastaavasi kanssa ensisijaisesti sähköisessä asiointipalvelussa (vaatii vahvan tunnistautumisen) tai puhelimitse arkisin klo 8–15. Kuntakohtaiset linkit löytyvät sivun oikeasta reunasta tai kännykkänäkymässä sivun alareunasta. Hoitovastaavien puhelinnumerot löytyvät kohdasta Puhelinasiointi hoitovastaavan kanssa.

C. Asiointi, kun hoitovastaavaa ei nimetty

Mikäli sinulla ei ole vielä nimettyä hoitovastaavaa, täytä oirearvio Omaolossa. Vaihtoehtoisesti soita lääkärin ja hoitajan vastaanottopalveluiden keskitettyyn puhelinpalveluun klo 8–16.

D. Asiointi suoraan terveysasemalla

Mikäli et ole saanut takaisinsoittoa terveysasemalta ja arvioit tarvitsevasi ratkaisun terveyteesi liittyvään ongelmaan vielä samana päivänä, asioi suoraan terveysasemalla. Jokaisella terveysasemalla on kiireellisiä tilanteita varten ajanvaraukseton vastaanotto. Tarkista ennen terveysasemalle saapumista aukiolotiedot, mahdolliset kesäajan sulut ja rajaukset lääkäripalveluissa terveysasemakohtaisista lisätiedoista (kohta Palvelupaikat).

Varatun ajan peruminen

Vastaanottoaika tulee perua edellisenä päivänä klo 15 mennessä. Voit tehdä peruutuksen olemalla yhteydessä hoitovastaavaasi tai soittamalla vastaanottopalveluiden keskitettyyn puhelinpalveluun. Peruuttamattomasta lääkärin vastaanottoajasta peritään 51,50 euron maksu 18 vuotta täyttäneiltä.

Kenelle ja millä ehdoin

Kiireetöntä hoitoa on annettava kolmen kuukauden määräajassa. Kuntalaisena saat kiireetöntä hoitoa kotiosoitteesi perusteella määräytyvällä terveysasemalla. Sinulla on oikeus vaihtaa terveysasemaasi. Katso tarkemmat ohjeet sivulta Terveysaseman vaihto.

Kiireelliseen hoitoon on päästävä viipymättä. Kiireellistä hoitoa saat kaikilla terveysasemilla asuinpaikastasi riippumatta.

Kiireellinen hoito henkeä uhkaavassa tilanteessa tai klo 15 jälkeen

Henkeä uhkaavissa hätätilanteissa SOITA 112.

Katso kiireellisen hoidon ohjeistus klo 15 jälkeen alla olevasta linkistä. Virka-aikana ota yhteyttä lääkäri- ja hoitajavastaanottoon normaalin tapaan.

Tarkista hoitoosi liittyviä tietoja

Voit tarkistaa Kanta.fi -palvelusta hoitoosi liittyviä tietoja, kuten hoitosuunnitelmasi, laboratoriovastaukset, voimassa olevat reseptisi ja potilasasiakirjamerkinnät.

Palvelun maksullisuus

Vastaanottopalvelut ovat maksullisia. Katso tarkemmat tiedot sivulta Asiakasmaksut.

Puhelinasiointi

Keskitetty puhelinpalvelu, lääkärin ja hoitajan vastaanottopalvelut

Palveluajat

Kuvaus

Asioithan klo 16 jälkeen vain kiireellisissä asioissa.

Palveluajat
 • Maanantai 8:00 - 20:00
 • Tiistai 8:00 - 20:00
 • Keskiviikko 8:00 - 20:00
 • Torstai 8:00 - 20:00
 • Perjantai 8:00 - 20:00
 • Lauantai 8:00 - 20:00
 • Sunnuntai 8:00 - 20:00

Keusoten koronahoitopuhelin

Palveluajat

Keusoten koronahoitopuhelin
 • Maanantai 8:00 - 16:00
 • Tiistai 8:00 - 16:00
 • Keskiviikko 8:00 - 16:00
 • Torstai 8:00 - 16:00
 • Perjantai 8:00 - 16:00

Puhelinasiointi hoitovastaavan kanssa

Sonia Nurmi

Terveydenhoitaja

Aikuissosiaalityö TYP-palvelut

Palvelupaikat

Pornaisten terveysasema

Latiskantie 3, 07170 PORNAINEN

Lisätiedot

Kuvaus

1.5.-23.6. lääkäri on läsnä terveysasemalla tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin. Maanantaisin ja keskiviikkoisin asiakkaita palvelee etälääkäri.

28.6.–1.7. ja 1.8–31.8 terveysasemalla toimii hoitajan vastaanotto. Lääkäripalvelut keskitetään tänä aikana Mäntsälän terveysasemalle.

Maksullisuus

Maksullinen

Palveluajat
 • Maanantai 8:00 - 16:00
 • Tiistai 8:00 - 16:00
 • Keskiviikko 8:00 - 16:00
 • Torstai 8:00 - 16:00
 • Perjantai 8:00 - 16:00

Kesäsulku
4.7.2022 - 31.7.2022
Suljettu

Palvelusta vastaa

Keusote