Siirry sisältöön

Apua lapsiperheen eroon

Ohjausta ja neuvontaa lapsiperheen erotilanteeseen voit saada

  • Lastenvalvojien ohjaus- ja neuvontapuhelinpalvelusta maanantaista torstaihin klo 11–12.30 p. 019 226 0100. Palveluaikojen ulkopuolella voit jättää soittopyynnön lastenvalvojille verkkolomakkeella .
  • Vanhemmuusneuvottelusta. Vanhemmuusneuvottelu on kertaluontoinen tapaaminen vanhempien kanssa, jossa tavoitteena on tukea vanhempien yhteistyötä lapsilähtöisesti. Lisätietoja ja yhteystiedot löydät täältä.
  • Perheasioiden sovittelusta. Lisätietoja Perheasioiden sovittelusta ja yhteystiedot löydät täältä.
  • Lastenvalvojien Walk-in palvelusta. Palvelu ei tällä hetkellä saatavilla.

Vanhemmuussuunnitelmasta tukea eron jälkeiseen yhteistyövanhemmuuteen

Vanhemmuussuunnitelma on tarkoitettu tueksi ja apuvälineeksi eron jälkeiseen vanhemmuuteen. Suunnitelma auttaa vanhempia keskustelemaan asiallisesti lasten arjen sujumisesta eron jälkeen. Suunnitelman avulla vanhemmat voivat sopia asioiden järjestämisestä ja keskinäisestä työnjaosta niin, että molemmat tietävät, mistä he ovat vastuussa ja mitä heiltä odotetaan.

Toisin kuin lastenvalvojan luona vahvistettu lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskeva sopimus tai tuomioistuimen päätös, vanhemmuussuunnitelma ei ole juridinen asiakirja.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Viisiosainen Ero lapsiperheessä -piirrosvideosarja on suunnattu tueksi eroaville ja eronneille vanhemmille, heidän läheisilleen sekä perheiden parissa työskenteleville. Videot pohjautuvat tutkimustietoon ja ne tuovat tiivistetysti esille lapsen näkökulmaa vanhempien erotessa. Videosarja on käännetty suomen kielen lisäksi ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja somaliksi, jotka löytyvät tämän linkin takaa

Hyödyllisiä linkkejä

Järjestöt ja yhdistykset tarjoavat monipuolisia eropalveluja, joihin pääset tutustumaan alla olevien linkkien kautta: