Siirry sisältöön

Päihdekuntoutus

Päihdekuntoutus voi auttaa sinua eteenpäin silloin, kun raittiutesi on jo päässyt hyvään alkuun ja sinulla on hoitosuhde mielenterveys- ja päihdepalveluissa. Kuntoutuksessa saat opetella ja omaksua keinoja ylläpitää päihteetöntä elämää. Saat myös työkaluja retkahduksen estämiseen. Kuntoutus auttaa sinua jäsentämään hyvän, päihteettömän elämän rakennuspalikoita. Kuntoutuksessa kanssasi työskentelevät päihdehoidon ammattilaisten lisäksi vertais- ja kokemusasiantuntijat, joilla on oma toipumiskokemus. Päihdekuntoutus voi olla avokuntoutusta, jolloin asut tavalliseen tapaan omassa kodissasi ja käyt avokuntoutuspisteessä arkipäivisin tai ympärivuorokautista laitoskuntoutusta. Avokuntoutuksen toimipisteet sijaitsevat Hyvinkäällä ja Järvenpäässä, mutta ovat tarkoitettu kaikille Keusote-kuntien asukkaille. Tilanteeseesi parhaiten soveltuvan kuntoutusmuodon ja kuntoutuksen tavoitteet arvioi kanssasi avohoidon työntekijäsi.

Laitosmuotoinen päihdekuntoutus on 1–3 kk kestävä jakso, joka toteutetaan ensisijaisesti Ridasjärven päihdehoitokeskuksessa Hyvinkäällä tai ostopalveluina eri puolella Suomea sijaitsevissa päihdekuntoutuslaitoksissa. Laitoskuntoutus on osittain maksullista asiakkaalle; hoitopäivä sisältää omavastuuosuuden.

Avomuotoinen päihdekuntoutus on 3–6 kk kestävä jakso riippuvuussairauksista kärsiville asiakkaille Hyvinkään Toiwossa tai Järvenpään Kipinässä. Avopäihdekuntoutus perustuu toipumisorientaatioon.

Toimi näin

Jos päihdekuntoutus tuntuu tilanteessasi sopivalta hoitomuodolta, hakeudu mielenterveys- ja päihdehoidon palveluihin asiakkaaksi asiakasohjauksen tai 24/7 nettipalvelun kautta. Jos sinulla on jo oma työntekijä, keskustele asiasta hänen kanssaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Päihdekuntoutuksen ehtona on:

  • voimassa oleva hoitosuhde mielenterveys- ja päihdepalveluissa
  • yksilöllisesti tehty hoito- ja kuntoutussuunnitelma
  • aikuissosiaalityön/sosiaaliohjaajan tekemä palvelutarpeenarvio
  • laitoskuntoutuksessa myönteinen päätös kuntoutukseen menosta ja maksusitoumus.

Puhelinasiointi

Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjaus

Palveluajat

Avoinna arkipäivinä.
  • Maanantai 9:00 - 12:00
  • Tiistai 9:00 - 12:00
  • Keskiviikko 9:00 - 12:00
  • Torstai 9:00 - 12:00
  • Perjantai 9:00 - 12:00

24.5.2024 - 24.5.2024
Suljettu

Palvelupaikat