Siirry sisältöön

Korvaushoito

Korvaushoito ei ole päihdekäyttöä, opioidiriippuvuuden päätepiste eikä viimeinen hoitovaihtoehto. Korvaushoito saattaa kestää vuosia, joskus jopa eliniän. Tavoitteena on elämänlaadun kohentuminen kuten muissakin pitkäaikaissairauksissa. Lääkehoidon käyttäminen opioidiriippuvuuden hoidossa ei ole huumeidenkäyttöä. Korvaushoito mahdollistaa tarvittaessa psykiatriset ja somaattiset eli fyysiset tutkimukset ja hoidon sekä oheisriippuvuuksien hoidon.

Toimi näin

Hakeudu asiakkaaksi kotikuntasi päihdepalveluihin. Siellä kanssasi tehdään hoidon tarpeen arvio ja alustava hoitosuunnitelma. Päihdepalvelujen asiakkuuteen kuuluu yleensä aluksi kartoitus- ja tutkimuskäyntejä sairaanhoitajan vastaanotolla sekä laboratoriotutkimuksia. Myöhemmin tarkennetaan hoitosuunnitelmaa päihdelääketieteeseen erikoistuneen lääkärin vastaanotolla. Tällöin sovitaan yksityiskohtaisesti, miten varsinainen hoitosi toteutetaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Korvaushoidon pohjana on lääkärin asettama opioidiriippuvuusdiagnoosi, joka edellyttää päihdehoitosuhdetta. Diagnoosi edellyttää lisäksi sitä, että et ole saanut lopetettua opioidien väärinkäyttöä todennetuista vieroittautumisyrityksistä huolimatta. Korvaushoito on vankkaa sitoutumista vaativaa hoitoa, joten sinulla tulee olla halua ja kykyä noudattaa kanssasi tehtäviä suunnitelmia ja sopimuksia.

Puhelinasiointi

Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjaus

Palveluajat

Avoinna arkipäivinä.
  • Maanantai 9:00 - 12:00
  • Tiistai 9:00 - 12:00
  • Keskiviikko 9:00 - 12:00
  • Torstai 9:00 - 12:00
  • Perjantai 9:00 - 12:00