Siirry sisältöön

Kaikukortti

Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

Kulttuuri kuuluu kaikille!

Kaikilla on oikeus käydä konserteissa, tapahtumissa, museoissa ja teattereissa, vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin tiukka. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti, joka on Kulttuuria kaikille -palvelun kehittämä valtakunnallinen toimintamalli.

Kaikukortti on Kulttuuria kaikille palvelun ja Kaikukannan ylläpitämä palvelu, jonka tavoitteena on yhdenvertaistaa kulttuuripalveluiden saatavuutta. Kortti on valtakunnallinen ja sitä voi hyödyntää kaikkialla Suomessa.

Kaikukortti on käytössä Järvenpäässä, Nurmijärvellä ja Tuusulassa ja sen koordinoinnista vastaa paikallisesti kunnan kulttuuripalvelut ja Keusote.

Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi konsertteihin, festivaaleille, tanssiesityksiin tai teatteriin. Kortti on henkilökohtainen ja maksuton.

Kuka voi saada Kaikukortin Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella?

Voit saada Kaikukortin, kun

  • olet Järvenpään, Nurmijärven tai Tuusulan Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijan asiakas (katso paikat alla olevista kuntakohtaisista listauksista ja kuntien sivuilta).
  • olet lisäksi tiukassa rahatilanteessa etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja ja
  • olet vähintään 16-vuotias.

Mistä voin saada Kaikukortin Järvenpäässä, Nurmijärvellä tai Tuusulassa?

Kaikukorttia jakavat alueella omille asiakkailleen sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijat kunnissa. Katso kunnan sivuilta paikkakuntakohtaiset jakamispisteet.

Keusoten toimipaikat ja Kaiku-korttien saatavuus alueilla

Järvenpää

Aikuissosiaalityö
johanna.antikainen@keusote.fi

Ikäihmisten sosiaalityö ja sosiaaliohjaus
puh. 050 497 2026
henna.partanen@keusote.fi

Perhesosiaalityö
Yhteiskouluntie 13, 04400 Järvenpää
tiia-uusitalo@keusote.fi

Wärttinä, tuettu asumisyksikkö
Wärtsilänkatu 14 b A1, 00410 Järvenpää
puh. 050 497 0617
jaana.vikstrom@keusote.fi

Nurmijärvi

Ikäihmisten sosiaalityö ja sosiaaliohjaus
puh. 050 497 2100
pirjo.kahila@keusote.fi

Tuusula

Asiakasohjaus, lapsiperheet
Autoasemankatu 2, Opintie 1, Kuntotaival 2, Tuusula
heli.junno@keusote.fi

Aikuissosiaalityö
puh. 050 497 0570
piia.hiltunen@keusote.fi

Ikäihmisten sosiaalityö ja sosiaaliohjaus
puh. 050 497 2035
niina.nousiainen@keusote.fi

Hyödyllisiä linkkejä

Lisätietoa Kaikukortista

Keusote:
marjut.suo@keusote.fi

Järvenpään kulttuuri ja tapahtumapalvelut:
kulttuuri@jarvenpaa.fi

Nurmijärven kulttuuripalvelut:
kulttuuri@nurmijarvi.fi

Tuusulan kulttuuripalvelut:
kulttuuri@tuusula.fi

Tarkista muut kuntakohtaiset jakopisteet:

Pyydä oma Kaikukorttisi sen sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijan henkilökunnalta, jossa olet asiakkaana. Sinun ei tarvitse todistaa tulojasi kortin saamiseksi.

Mihin Kaikukortti käy?

Kaikukortilla voit hankkia lippuja Kaikukortti-toiminnassa mukana oleviin kulttuurikohteisiin, kuten museoihin, teattereihin ja konsertteihin. Kaikukortin piirissä on suurin osa kohteiden kulttuuritarjonnasta. Kaikukortilla voit hankkia kurssipaikkoja myös kansalaisopistoon.

Voit katsoa kunnan sivuilta mukana olevat kulttuuritoimijat:

Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kulttuurikohteet kertovat omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin ja esityksiin sekä mille kursseille Kaikukortti käy, mikäli niissä on rajoituksia. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortin piirissä olevaa tarjontaa.

Kaikukortti on valtakunnallinen, joten voit käyttää Kaikukorttia myös muilla Kaikukortti-alueilla ja niiden kulttuurikohteissa. Lisätietoja ja linkki eri alueiden Kaikukortti-kohteisiin.

Miten hankin pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla?

Hanki lippu Kaikukortilla kulttuurikohteen omista lipunmyyntikanavista. Kun hankit lipun, varaudu näyttämään henkilöllisyystodistuksesi ja Kaikukorttisi sekä kertomaan Kaikukortin tunnus. Kaikukorttilippuja ei voi hankkia verkkokaupasta. Kaikukorttilippujen määrä voi olla rajattu tapahtumakohtaisesti, joten ole rohkeasti yhteydessä tapahtuman lipunmyyjään tai järjestäjään.

Jos hankit lipun Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun tulee maksaa lipun palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton.

Jos haluat osallistua kuntien Opiston kursseille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen ja ilmoita lisäksi Kaikukorttisi tunnus kansalaisopiston toimistoon.

Kaikukortti-pääsylippuja ja -kurssipaikkoja saattaa olla rajattu määrä.

Ota Kaikukortti mukaasi

Ota Kaikukortti ja henkilöllisyystodistus mukaasi, kun menet kulttuuritapahtumaan tai kurssille. Henkilökunta voi pyytää sinua näyttämään Kaikukortin ja lisäksi todistamaan henkilöllisyytesi.

Lippuja myös lapsille

Jos sinulla on alle 16-vuotiaita lapsia tai lapsenlapsia, voit hankkia Kaikukortilla maksuttomia lippuja myös heille silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan.

Yhteisön Kaikukortti

Jos osallistuminen yhdessä pienryhmän tai kahdestaan työntekijän kanssa kiinnostaa, kannattaa kysyä, lähtisikö Kaikukorttia jakavan yhteisön työntekijä kanssasi johonkin kulttuuritilaisuuteen.

Kaikukorttia jakavilla sosiaali- ja terveysalan toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Työntekijä, vapaaehtoinen tai muu yhteisön edustaja voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen ja alle 16-vuotiaille asiakkailleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle. Yli 16-vuotiailla asiakkailla on oltava omat Kaikukortit mukana pienryhmäkäynneillä. Pienryhmä on esimerkiksi 2–5 henkilöä.

Yhteisön Kaikukortilla ei voi osallistua opistojen kursseille.

Avustajalle maksuton lippu

Kaikukortti-kulttuurikohteissa asiakkaan mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaista henkilöä avustava opas tai kehitysvammaista henkilöä avustava ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki. Kaikukortin haltijan on hankittava avustajalleen tai tulkilleen oma paikkalippu.

Järvenpäässä voit pyytää seuraksi kulttuuriluotsin

Kaipaatko kulttuurivierailulle seuraa tai tukea? Voit pyytää mukaasi vapaaehtoisen kaverin.

Kulttuuriluotsit ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka toimivat kulttuuriluotsattavien seurana ja saattajana paikallisissa kulttuuritapahtumissa. Luotsin kanssa voit käydä esimerkiksi taidenäyttelyissä, museoissa, teatterissa, kirjastossa, konserteissa tai vaikka elokuvissa. Luotsit pääsevät luotsatessaan Järvenpään Kaikukortti-kohteisiin maksutta sisään.

Järvenpäässä kulttuuriluotseja välittää Vapaaehtoisen avun välitys Setlementti Louhelassa. Lue lisää ja tarkista yhteystiedot Setlementti Louhelan sivuilta.

Kaikukortti valtakunnallisesti

Kaikukortti on käytössä usealla paikkakunnalla Suomessa. Voit käyttää Kaikukorttiasi millä tahansa Kaikukortti-alueella. Eri alueiden Kaikukortti-sivuille pääset osoitteessa: www.kaikukortti.fi/alueet