Siirry sisältöön

Asunnonmuutostyöt vammaisille

Vaikeavammaisen henkilön asuntoon tehtävät arjessa selviytymisen vaatimat muutostyöt. Korvauksen voit saada kohtuullisista ja välttämättömistä kustannuksista. Asunnonmuutostyö voi olla esimerkiksi kynnysten madaltaminen tai poistaminen.

Toimi näin

Ota yhteyttä vammaispalveluihin ennen muutostyötä. Hae korvausta mielellään jo ennen työn alkua, tai viimeistään kuuden kuukauden kuluessa muutostyöstä. Täytä vammaispalvelujen hakemuslomake tai tee vapaamuotoinen hakemus. Voit olla yhteydessä kotikuntasi perusteella määräytyvään vammaispalvelujen toimipisteeseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakea vammaispalveluista korvausta asuntosi muutostöihin, jos sinulla on pitkäaikainen vamma tai sairaus, joka aiheuttaa erityisiä vaikeuksia liikkumiseen ja toimimiseen vakituisessa asunnossasi ja asunnonmuutostyöt ovat välttämättömiä. Voit saada korvauksen vain välttämättömiksi ja kohtuullisiksi katsomistamme muutostöiden kuluista.

Tyypillisiä korvattavia muutostöitä

Asunnon muutostöinä korvataan vamman kannalta välttämättömät muutostyöt asunnossa, esimerkiksi:

• ovien leventäminen ja kynnysten poistaminen
• luiskien ja tukikaiteiden rakentaminen ja kiinnittäminen, wc:n muutostyöt, kylpyammeen poistaminen ja suihkun rakentaminen
• keittiön muutostyöt
• valaistuksen parantaminen
• muutostyöt asunnon välittömässä lähiympäristössä (pihapiiri)
• töiden suunnittelukustannukset

Asunnon muutostöiden myöntäminen vammaispalveluna perustuu aina yksilölliseen tarpeen arviointiin ja lääkärin lausuntoon.

Puhelinasiointi

Palvelupaikat

Palvelusta vastaa

Keusote