Siirry sisältöön

Työttömien terveystarkastus

Työttömänä työnhakijana sinulla on oikeus maksuttomaan terveystarkastukseen. Tarkastus järjestetään terveysasemalla hoitajan vastaanotolla ja siihen osallistuu tarvittaessa myös lääkäri, fysio- ja toimintaterapeutti. Terveystarkastuksessa arvioidaan ja tuetaan terveyttäsi ja hyvinvointiasi sekä kartoitetaan työ- ja toimintakykyäsi sekä kuntoutustarpeitasi.

Toimi näin

Voit varata ajan terveystarkastukseen omatoimisesti tai sinut voidaan ohjata terveystarkastukseen lähetteellä. Jos saat lähetteen TE-toimistosta tai muulta viranomaistaholta, tulee lähete toimittaa terveysasemallesi ennen terveystarkastusta. Jos lähettävä taho ei toimita lähetettä suoraan, toimita lähete itse joko postitse tai tuomalla se terveysasemalle postilaatikkoon arkisin klo 8-16. Tämän jälkeen varaa aika terveystarkastukseen.

Varaa aika terveystarkastukseen omalta hoitovastaavaltasi sähköisessä asiointipalvelussa tai puhelimitse. Jos sinulla ei ole vielä hoitovastaavaa, soita vastaanottopalveluiden puhelinpalveluun.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu työttömille työnhakijoille. Terveystarkastukseen voi hakeutua, kun edellisestä tarkastuksesta on yli 2 vuotta, terveydentila huolestuttaa ja/tai työ- ja toimintakyvyn tai kuntoutustarpeen arviointi on muuten ajankohtainen.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksuton.

Puhelinasiointi hoitovastaavan kanssa

Hoitovastaavien puhelinnumerot löydät sivultamme Lääkärin tai hoitajan vastaanotto.

Puhelinasiointi

Vastaanottopalveluiden puhelinasiointi

Palveluajat

  • Maanantai 8:00 - 16:00
  • Tiistai 8:00 - 16:00
  • Keskiviikko 8:00 - 16:00
  • Torstai 8:00 - 16:00
  • Perjantai 8:00 - 16:00

Palvelusta vastaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue