Siirry sisältöön

Työttömien terveystarkastus

Työttömänä työnhakijana sinulla on oikeus maksuttomaan terveystarkastukseen. Tarkastus järjestetään terveysasemalla hoitajan vastaanotolla ja siihen osallistuu tarvittaessa myös lääkäri, fysio- ja toimintaterapeutti. Terveystarkastusten tarkoituksena on tukea ja edistää hyvinvointiasi sekä terveydentilaasi, selvittää työ- ja toimintakykyäsi sekä edistää työllistymiskykyäsi sekä ohjata tarpeenmukaisiin sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalveluihin.

Toimi näin

Voit varata ajan terveystarkastukseen omatoimisesti tai sinut voidaan ohjata terveystarkastukseen lähetteellä.

Varaa aika terveystarkastukseen olemalla yhteydessä omaan hoitovastaavaasi puhelimitse tai sähköisesti. Jos sinulla ei ole hoitovastaavaa, soita vastaanottopalveluiden puhelinpalveluun.

Jos saat lähetteen te-toimistosta tai muulta viranomaistaholta, tulee lähete toimittaa terveysasemallesi ennen terveystarkastusta. Jos lähettävä taho ei toimita lähetettä suoraan, toimita lähete itse joko postitse tai tuomalla se terveysasemalle postilaatikkoon arkisin klo 8-16. Tämän jälkeen varaa aika terveystarkastukseen.

Terveydenhuollon ammattilaisia sitoo salassapitovelvollisuus. Jos tietojasi luovutetaan luvallasi te-palveluihin, luovutetaan vain tarkoituksen kannalta välttämättömät tiedot.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu työttömille työnhakijoille. Terveystarkastukseen voi hakeutua, kun edellisestä tarkastuksesta on yli 2 vuotta, terveydentila huolestuttaa ja/tai työ- ja toimintakyvyn tai kuntoutustarpeen arviointi on muuten ajankohtainen.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksuton. Palvelu on maksuton. Mahdollisista jatkohoidoista saatetaan periä maksuja. Katso tarkemmat tiedot sivultamme Asiakasmaksut.

Puhelinasiointi hoitovastaavan kanssa

Hoitovastaavien puhelinnumerot löydät sivultamme Lääkärin tai hoitajan vastaanotto.

Puhelinasiointi

Vastaanottopalveluiden puhelinasiointi

Palveluajat

  • Maanantai 8:00 - 16:00
  • Tiistai 8:00 - 16:00
  • Keskiviikko 8:00 - 16:00
  • Torstai 8:00 - 16:00
  • Perjantai 8:00 - 16:00