Siirry sisältöön

Sosiaalinen luototus

Sosiaalista luototusta myönnetään Keski-Uudenmaan soten alueella pienituloisille järvenpääläisille, jotka eivät saa muuta luottoa esimerkiksi tulojen pienuuden, vakuuksien puuttumisen tai luottohäiriömerkinnän vuoksi.

Järvenpään aikuissosiaalityö ohjaa sinua hakemisessa ja tekee päätökset myönnöstä seuraavilla ehdoilla:

Sosiaalinen luotto pitää pystyä maksamaan takaisin ja sen saaminen edellyttää, että sinulla on säännölliset tulot.
Lisävelkaantumisen estämiseksi edellytämme myös vapaaehtoisen maksuhäiriömerkinnän tekemistä Suomen Asiakastiedon rekisteriin.
Tarkoitus on, ettei sosiaalisen luoton saamisen jälkeen enää jää muita järjestelemättömiä velkoja.
Sosiaalisella luotolla sinun pitää pystyä maksamaan koko velkasumma takaisin.
Luottoa voit saada korkeintaan 5000 € ja laina-aikasi on pisimmillään viisi vuotta.

Maksuvaralaskelmassa otamme huomioon

  • toimeentulotuen saamisen normit
  • asumisen kulut
  • työmatkakulut
  • elatusmaksut
  • puhelimen käyttömenot
  • päivähoito- ja terveydenhuoltomenot

Toimi näin

Varaa aika Järvenpään sosiaalisen luototuksen sosiaaliohjaajalle. Tapaamiselle tarvitset mukaan sosiaalisen luoton hakemuksen liitteeksi tositteet tuloista, menoista, varoista, kaikista veloista (myös ulosotossa olevista), verotuspäätös, luottorekisteriote ja pankkitiliotteet kolmelta kuukaudelta. Tarkemmat ohjeet tarvittavista liitteistä saat ajanvarauksen yhteydessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Sosiaalista luottoa myönnetään Keusoten alueella vain Järvenpään kaupungin asukkaille. Luoton saamisen ehtoina on vähävaraisuus, säännölliset tulot ja maksuvaraa luoton takaisinmaksuun korkeintaan 5 vuotta. Vanhoja lainoja tai velan yhteismäärä voi olla korkeintaan 5000 euroa ja ne kaikki tulee maksaa pois sosiaalisella luotolla. Luotonhakijalta edellytetään vapaaehtoisen maksuhäiriömerkinnän tekemistä Suomen Asiakastiedon rekisteriin lisävelkaantumisen estämiseksi.
Sosiaalista luottoa ei voida myöntää, jos taloudellinen tilanne ei ole vakiintunut, tai hakija voi saada kohtuuhintaista luottoa myös normaaleilta luottomarkkinoilta. Luoton myöntämisen esteenä on myös, jos hakijalla on realisoitavissa olevaa varallisuutta (pankkitalletuksia tai säästöjä) tai hakija on velkajärjestelyssä. Sosiaalista luottoa ei myönnetä myöskään yritystoiminnan rahoittamiseen.

Ota yhteyttä

Terhi Orpana

Sosiaaliohjaaja

Aikuissosiaalityö

Johanna Antikainen

Sosiaaliohjaaja

Aikuissosiaalityö

Johanna Lehtikangas

Sosiaaliohjaaja

Aikuissosiaalityö

Palvelupaikat

Palvelusta vastaa

Keusote