Siirry sisältöön

Palliatiivinen poliklinikka

Palliatiivinen hoito on oireita lievittävää, elämänlaatua parantavaa ja toimintakykyä mahdollisuuksien mukaan lisäävää hoitoa. Palliatiiviseen hoitoon siirrytään, kun taudin parantamiseen tähtäävät hoidot eivät enää ole mahdollisia. Poliklinikalla keskitymme sairauden aiheuttamien oireiden hoitamiseen ja kokonaistilanteen kartoittamiseen. Tarvittaessa voimme hyödyntää myös terveyssosiaalityön tai psykososiaalisen tuen ammattilaisia.

Hoitosuhde aloitetaan mielellään jo palliatiivisen hoidon varhaisvaiheessa. Läheisesi ovat tervetulleita mukaan vastaanotolle. Ensikäynnillä kartoitetaan kokonaistilannetta ja arvioidaan hoidon tarvetta. Palliatiivinen hoito suunnitellaan yhdessä sinun ja läheistesi kanssa. Poliklinikalla työskentelee palliatiiviseen hoitoon perehtynyt henkilökunta. Vastaanotolla sinua tapaamassa on yleensä sekä erikoislääkäri että sairaanhoitaja.

Toimi näin

Potilaat tulevat palliatiivisen keskukseen hoitavan lääkärin lähetteellä tai konsultaation perusteella. Voit myös itse pyytää hoitavalta lääkäriltäsi lähetettä palliatiiviseen keskukseen.

Lähettävä taho ilmoittaa hoidon tarpeesta hoitokoordinaattorille p. 019 711 021. Kun olemme saaneet lähetteen, olemme sinuun yhteydessä puhelimitse.

Jos olet jo poliklinikan asiakas, voit olla yhteydessä poliklinikalle puhelimitse virka-aikaan.

Puhelinasiointi

Palliatiivisen poliklinikan puhelinasiointi

Palveluajat

Kuvaus

Puhelinasiointi palvelee ensisijaisesti poliklinikan asiakkaita.

Ammattilaisia pyydetään soittamaan lähetteisiin liittyvissä asioissa hoitokoordinaattorille p. 019 711 021.

Puhelusta veloitetaan normaali paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu.

Maksullisuus

Muu

Palveluajat
  • Maanantai 7:30 - 15:00
  • Tiistai 7:30 - 15:00
  • Keskiviikko 7:30 - 15:00
  • Torstai 7:30 - 15:00
  • Perjantai 7:30 - 13:00

Palvelupaikat