Siirry sisältöön

Sairaalahoito osastolla, akuuttiosastot

Keusoten alueella on tällä hetkellä neljä eri toimipistettä, jossa sairaalahoitosi voidaan toteuttaa. Toimintayksiköt sijaitsevat Hyvinkään sairaalan yhteydessä olevassa H-sairaalassa, Järvenpään JUSTissa, Mäntsälän terveysasemalla sekä Etelä-Tuusulan sosiaali- ja terveysasemalla. Nurmijärven Kirkonkylän terveysasemalla sijaitseva sairaalaosasto on peruskorjauksessa, eikä siellä ole tällä hetkellä sairaalatoimintaa.

Toimi näin

Lääkäri määrittelee hoidon tarpeesi esimerkiksi päivystyskäynnin yhteydessä tai erikoissairaanhoidon osastolla.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos lääkäri on arvioinut, että sairautesi hoito vaatii sairaalan osastolla oloa, niin pääset ensisijaisesti hoitoon sille osastolle, jossa aikaisemmatkin hoitojaksosi ovat toteutuneet. Kaikkien toimintayksiköiden potilaspaikat ovat alueellisessa käytössä, joten jos tutussa paikassa on juuri sillä hetkellä täyttä, järjestyy hoitosi toisen toimintayksikön vapaalla potilaspaikalla.

Tietoa sinulle Keski-Uudenmaan sairaalasta

Tulossa vierailulle

Vieraillessasi sinun tulee käyttää kirurgista suu-nenäsuojainta koko vierailun ajan, jonka saa tarvittaessa yksiköstä. Vierailulla on huolehdittava hyvästä käsihygieniasta. Käytäthän käsihuuhdetta saapuessasi sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen sekä sieltä poistuttuasi. Vierailijoita voi olla samaan aikaan enintään kaksi (2) potilasta kohden.

Jos sinulla on lieviäkään infektiotaudin oireita, kuten nuha, yskä, päänsärky, kuume tai ripuli tai olet eristyksessä koronavirustartunnan vuoksi tai olet karanteenissa koronavirukselle altistumisen vuoksi tai olet omaehtoisessa karanteenissa ulkomaanmatkan jälkeen et voi tulla vierailulle sairaalaan.

Jos omaisesi on saattohoidossa tai muuten vakavasti sairas, läheisten vierailuissa voidaan joustaa tilanteen mukaan, käytänteistä sovitaan erikseen hoitavan yksikön kanssa.

Tapaamiset toteutetaan pääsääntöisesti potilaan omassa huoneessa. Vaihtoehtoisesti tapaaminen voidaan toteuttaa myös ulkona, mutta läheisen on huolehdittava potilaan kuljettamisesta ja siirtyessä yleisten tilojen kautta ulos suositellaan käytettäväksi maskia. Ulkona tapahtuvan tapaamisen yhteydessä ei suositella käyntejä esim. kahviloissa tai muissa vastaavissa sisätiloissa.

Tulossa hoitoon sairaalaan

Kun tulet sairaalahoitoon, ota mukaasi ajantasainen luettelo lääkkeistäsi ja muista tarvitsemistasi lääkevalmisteista sekä tiedot allergioistasi ja ruokavaliostasi. Lisäksi mukana olisi hyvä olla henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet sekä hyvät sisäkengät ja henkilökohtaiset apuvälineet. Voit käyttää omaa matkapuhelinta, ota mukaan puhelimen laturi.

Jos et ole varautunut jäämään sairaalaan, läheisesi voivat tuoda kaiken puuttuvan tullessaan. Arvoesineet ja suuret rahasummat kannattaa jättää kotiin.

Kotiutuminen sairaalasta

Kun kotiudut sairaalasta, saat mukaasi ajantasaisen lääkelistan, tarvittavat reseptit ja apuvälineet, mikäli niihin on tarvetta.

Tarvittaessa fysioterapeutti tekee kotikäynnin, mikäli kotona on tarvetta apuvälineille. Jos vointisi edellyttää kuntoutusta, sitä voidaan jatkaa kotonasi. Jos tarvitset tukea kotona asumiseen, hoitohenkilökunta ottaa yhteyttä kotihoitoon ja huolehtii, että saat sovitut tukipalvelut kotiisi. Kotiutustiimi tarjoaa lyhytaikaista apua kotiutuksessasi, samalla he arvioivat jatkuvan kotihoidon tarvetta.

Näin haet huojennusta sairaalamaksuista

Sivua päivitetään, ohjeet ovat tulossa.

Keski-Uudenmaan sairaalan toimipisteet ja yhteystiedot

Hyvinkään akuuttiosastot

Hyvinkään H-sairaalassa toimii kolme akuuttiosastoa H3, H4B ja H5B. H-sairaala sijaitsee n. 3 kilometrin päässä Hyvinkään rautatieasemalta, Hyvinkään sairaalan yhteydessä. Tilat ovat modernit ja uudet, sairaala on käyttöönotettu joulukuussa 2018. Sairaalan pihalla on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa, osa paikoista on aikarajoitettuja. Hyvinkään sairaalan kahvilan palvelut ovat potilaiden, läheisten ja henkilökunnan käytettävissä. Kahvila sijaistee Hyvinkään sairaalan A-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa, pääsisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Osastoilla hoidetaan perusterveydenhuollon akuuttisairaalahoitoa vaativia potilaita.

Akuuttiosasto H3 sijaitsee H-rakennuksen kolmannessa kerroksessa. Osastolla on 52 potilaspaikkaa, joista seitsemän on varattu psykogeriatrian potilaille. Psykogeriatria on psykiatrian erikoisala, joka tutkii ja hoitaa iäkkäiden ihmisten mielenterveysongelmia. Psykogeriatrian tiimissä työskentelee HUS psykiatrian henkilökuntaa yhdessä Keusoten henkilöstön kanssa. Osaston potilashuoneet ovat yhden ja kahden hengen huoneita.

Akuuttiosasto H4B sijaitsee H-rakennuksen neljännessä kerroksessa. Akuuttisairauksien lisäksi osastolla hoidetaan palliatiivista hoitoa ja päihde- ja vierotushoitoa tarvitsevia potilaita. Palliatiivisella hoidolla tarkoitetaan parantumattomasti sairaan potilaan aktiivista oireenmukaista hoitoa. Päihde- ja vieroitushoidossa pyritään pysäyttämään päihteiden käyttökierre ja luomaan edellytyksiä toipumiselle. Päihde- ja vieroitushoidon tiimi on suljettu yksikkö, jossa hoito perustuu potilaan vapaaehtoisuuteen. Päihde- ja vierotustiimissä ei hoideta pidempiaikaista päihdekuntoutusta. Osastolla on 35 potilaspaikkaa, joista palliatiivisen tiimin käyttöön on varattu kahdeksan paikkaa ja päihde- ja vierotustiimin käyttöön 11 potilaspaikkaa. Osaston potilashuoneet ovat yhden ja kahden hengen huoneita.

Akuuttiosasto H5B sijaitsee H-rakennuksen viidennessä kerroksessa. Osastolla on 21 potilaspaikkaa, jotka kaikki sijaitsevat yhden hengen huoneissa. Kaksi potilashuoneista on paineistettuja eristyshuoneita, joissa voidaan hoitaa turvallisesti mm. erilaisista bakteeri- ja virusinfektioista kärsiviä potilaita.

Katso alta Hyvinkään sairaala-alueen kartta.

Yhteystiedot:

H-sairaalan akuuttiosastot
Sairaalankatu 1, 05800 Hyvinkää

Akuuttiosasto H3
+358 50 497 2677 (Tiimit 1-3)
+358 50 497 2681 (Psykogeriatrisen hoidon tiimi)

Akuuttiosasto H4B
+358 50 497 2676 (Tiimi 4)
+358 50 497 2675 (Päihde-ja vieroitushoidon tiimi)
+358 50 497 2680 (Palliatiivisen hoidon tiimi)

Akuuttiosasto H5B
+358 50 497 2679 (Tiimi 5)

Järvenpään akuuttiosasto

Järvenpään JUSTin (Järvenpään uusi sosiaali ja terveyskeskus) neljännessä kerroksessa on 54-paikkainen akuuttiosasto. JUST sijaitsee n. 5 minuutin kävelymatkan päässä Järvenpää rautatieasemalta, JUSTin 4. kerroksessa. Tilat ovat modernit ja uudet, niissä on pyritty hyödyntämään nykypäivän teknologian lisäksi tulevaisuuden innovaatioita. JUSTin ensimmäisessä kerroksessa, pääaulan yhteydessä, on kahvila-ravintola Silkkiuikku, joka on potilaiden, läheisten ja henkilökunnan käytettävissä. JUSTin välittämässä läheisyydessä sijaitsee pysäköintitalo ja iso ulkoparkkialue, jossa pysäköinti on maksutonta. Pysäköintitalon kellarikerros on varattu henkilöstön pysäköintiä varten.

Osastolla hoidetaan perusterveydenhuollon akuuttisairaalahoitoa vaativia potilaita. Osaston huoneet ovat yhden tai kahden hengen potilashuoneita, joista osasta on myös on oma kulku talon kattoterassille. Viisi potilashuonetta on sulkutilalla varustettuja eristyshuoneita ja näistä kolme on paineistettavia. Eristyshuoneissa voidaan hoitaa turvallisesti mm. erilaisista bakteeri- ja virusinfektioista kärsiviä potilaita.

Katso alta JUSTin piha-alueen kartta.

Yhteystiedot:

JUST, Järvenpään uusi sosiaali-ja terveyskeskus, akuuttiosasto
Lääkärinkuja 1, 4 krs., 04410 Järvenpää
+358 50 497 2682

Mäntsälän akuuttiosasto

Mäntsälän terveysasemalla on 36-paikkainen akuuttiosasto. Mäntsälän akuuttiosasto sijaitsee n. 2 kilometrin päässä Mäntsälän rautatieasemalta ja puolen kilometrin päässä Mäntsälän linja-autoasemalta, Mäntsälän terveysaseman tiloissa. Kiinteistön välittömässä läheisyydessä on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa. Pysäköinti kiinteistön edessä on aikarajoitettua.

Osastolla hoidetaan perusterveydenhuollon akuuttisairaalahoitoa vaativia potilaita. Osaston huoneet ovat yhden tai kahden hengen potilashuoneita. Kolme potilashuonetta on sulkutilalla varustettuja eristyshuoneita. Eristyshuoneissa voidaan hoitaa turvallisesti mm. erilaisista bakteeri- ja virusinfektioista kärsiviä potilaita. Osastolla on potilaiden, ja läheisten käytettävissä kahviautomaatti, josta saa pientä maksua vastaan erilaisia lämpimiä juomia.

Yhteystiedot:

Mäntsälän terveysasema, akuuttiosasto
Kivistöntie 14, 04600 Mäntsälä
+358 50 497 2683

Nurmijärven akuuttiosasto

Nurmijärven Kirkonkylän terveysasemalla on 38-paikkainen akuuttiosasto. Nurmijärven akuuttiosasto sijaitsee noin yhden kilometrin päässä Nurmijärven linja-autoasemalta, Kirkonkylän terveysaseman c-osassa, toisessa ja kolmannessa kerroksessa. Tilan ovat juuri valmistuneet peruskorjauksesta ja ovat uudet sekä modernit. Kirkonkylän terveysasemalla, akuuttiosaston välittömässä läheisyydessä toimii kahvio Paakari-Puusti, joka on potilaiden, läheisten ja henkilökunnan käytettävissä. Terveysaseman välittömässä läheisyydessä on paljon maksutonta pysäköintitilaa.

Osastolla hoidetaan perusterveydenhuollon akuuttisairaalahoitoa vaativia potilaita. Osaston huoneet ovat yhden tai kahden hengen potilashuoneita. Potilashuoneista kahdeksan on sulkutilalla varustettuja eristyshuoneita. Eristyshuoneissa voidaan hoitaa turvallisesti mm. erilaisista bakteeri- ja virusinfektioista kärsiviä potilaita.

Yhteystiedot:

Nurmijärven Kirkonkylä terveysasema, akuuttiosasto
Sairaalantie 2, 01900 Nurmijärvi
+358 50 497 0921 (Tiimi 1)
+358 50 497 0923 (Tiimi 2)

Tuusulan akuuttiosasto

Etelä-Tuusulan sosiaali- ja terveysasemalla sijaitsevan akuuttiosaston toiminta on päättynyt 14.4.2022. Keusoten muut akuuttiosastot jatkavat toimintaansa normaalisti ja alueen potilaat hoidetaan näissä yksiköissä.

Palvelupaikat

Palvelusta vastaa

Keusote