Siirry sisältöön

Tee sähköinen terveystarkastus Omaolossa

Kuvituskuva. Mies lukee älypuhelimen näyttöä ulkona.

Omaolo.fi-palvelun sähköinen terveystarkastus on vaivaton tapa kartoittaa omaa terveydentilaasi. Keusoten alueen asukkaana voit tehdä terveystarkastuksen Omaolossa.

Haluatko kattavan raportin terveydentilastasi? Omaolon terveystarkastus arvioi sairastumisriskejäsi sekä antaa sinulle ennusteen keskimääräisestä eliniästäsi. Kyselyn tuloksena saat ohjeita terveytesi ylläpitämiseen ja hyvinvointisi edistämiseen. Tarvittaessa saat myös ohjeet, miten voit lähettää kyselyvastauksesi Keusoten ammattilaiselle.

Terveystarkastuksen ennusteet ovat tarkimmat 18–70-vuotiaille henkilöille, jotka eivät ole raskaana ja joilla ei ole todettu vakavaa sairautta, kuten esimerkiksi sepelvaltimotautia tai syöpää.

Terveystarkastus perustuu suomalaisiin väestön seurantatutkimuksiin

Omaolon terveystarkastus perustuu Kustannus Oy Duodecimin kehittämän Duodecim STAR®-palvelun kyselyyn, jossa kartoitetaan eliniänodotteeseen ja sairastuvuusriskiin liittyviä tekijöitä.

Terveystarkastuksen laskentakaavat pohjautuvat suomalaisiin väestön seurantatutkimuksiin. Kysely ja sen pohjalta annetut palautteet käyttäjälle perustuvat viimeisimpään tutkimusnäyttöön, kuten Käypä hoito -suosituksiin.

Kyselyn täyttämiseen menee aikaa noin 10–15 minuuttia. Huomioithan, että kyselylomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä, vaan lomake tulee täyttää kerralla valmiiksi.

Voit tehdä terveystarkastuksen Omaolo-palvelussa:

Omaolo on sosiaali- ja terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee asiakkaan itsehoitoa sekä ohjaa hänet tarvittaessa tarkoituksenmukaisen hoidon piiriin. Omaolo on CE-merkitty lääkinnällinen laite.

Lisätietoja:

Jumpalle vai humpalle? Tee Omaolon terveystarkastus
Jumpalle vai humpalle? Omaolo.fi-palvelun sähköinen terveystarkastus on helppo tapa kartoittaa omaa terveydentilaasi.

Tiedote päivitetty 4.4.2023
Tiedote julkaistu 17.8.2022