Siirry sisältöön

Kun kirjaston kattokin hypähti ilmaan….!

M
issä pitäisi olla yleensä hissukseen ja hiljaa?
Useimmat meistä heittävät veikkaukseksi kirjaston….

Nyt tällä rauhan ja hiljaisuuden tyyssijalla oli aivan uusi rooli, kun Hyvinkään Askareen päivätoiminnan luova ja taiteileva väki, sekä rumpuryhmä Mölytoosa kirjaimellisesti jysäytti taidenäyttelynsä avatuksi.


Hyvinkään kaupunginkirjaston pääsali asiakkaineen pääsi 24.5. kokemaan aivan uuden ja erilaisen äänimaailman, kun Askareen luovan ryhmän taidenäyttely “Kevät – luonnon valo kutsuu” rummutettiin juhlallisin menoin avatuksi.

Ohjaaja Hanna “Hana” Sädevaara lausui avaussanat, minkä myötä Askareen noin kymmenen innokkaan rumpalin tiimi Mölytoosa jammaili vakuuttavasti – ja taatusti äänekkäästi – muutaman kappaleen verran. Mölytoosan joukkiota luotsaa ja päärumpukapulaa heiluttaa muusikko Osmo Liikanen.

Mölytoosan rumpupatteristoa täydessä vauhdissa. Kuvassa vain osa soittajajoukkiosta, eli Waleed, Teemu, Erika sekä Tytti.

Iltapäiväistä avajaistilaisuutta juhlistamaan oli saapunut pääsalin täydeltä väkeä, tuttuja ja vieraita, kuin myös taiteilijoitten perheitä ja läheisiä osoittaen näin tukeaan ryhmäläisille.

Taiteilija tarvitsee myös hyvät tukijoukot. Kuvassa monilahjakas ‘askarelainen’ Petteri ja äiti Helka. Petteri mm maalaa, tekee kollaaseja ja on erinomainen rumpali. Tässä hänen yllään omasta pöllö-aiheisesta piirroksestaan painettu t-paita. Aivan ihana!


Näyttelyssä on esillä mitä erilaisimmalla tekniikoilla tehtyjä, lähinnä kuluvan kevään aikana valmistuneita teoksia. Vahvoilla akryyli- ja peitevärien sävyillä maalaten, sekä esimerkiksi langoilla solmeillen ja virkaten on saatu aikaan riemastuttava, kevään kirkkaissa väreissä hehkuva taidenäyttely.

Suvituuli Ollikkalan kevät onkin pastellin sävyissä! Vesivärein ja lyijykynällä toteutettu “Espanja”.

Rohkeasti – eri tekniikoilla ja villillä mielikuvituksella leikitellen – on ryhmä luonut kerrassaan lumoavan esimerkin tekemisen ilosta!


Vitriineistä löytyy runsaasti myös Askareen työtoiminnan valmistamia lahja- ja käyttötuotteita. Näytillä on esimerkiksi hauskasti ideoituja ‘pehmeitä paketteja’ sekä itse tehdystä paperista luotuja vieraskirjoja kauniine kansilehtineen.
Kaikessa hehkuu aito luomisen into ja mahtava värisommittelu!

Herkkä ja koskettava, Joonas Laineen sekatekniikalla toteuttama “Lasten leikkiminen”.

“Kevät – luonnon valo kutsuu”

Kehitysvammaisten päivätoimintaa järjestävän Hyvinkään Askareen taidenäyttely on nähtävissä 8. kesäkuuta asti Hyvinkään kaupunginkirjaston 2. kerroksen pääsalissa, os. Torikatu 5.

Tule ihastelemaan!

Kuvassa yksityiskohta teoksesta “Joulutähden henki ja nukkuva kissa” (Tiia Virtanen, akryyli, 2023)