Siirry sisältöön

”Hei oikeesti, me tehtiin se!” Sandralle ja Sisujengille kultamitali

Lähikuva mitalista Special Olympics -maailmankisoista.

Keusoten kehitysvammaisten työtoiminnassa juotiin perjantaina 11.8. mitalikahvit: työtoiminnan asiakas Sandra voitti jalkapallojoukkueensa kanssa kultaa Special Olympics -maailmankisoissa Berliinissä kesäkuun lopulla.

– Hei oikeesti, me tehtiin se! Siinä ei oo vaan yksin tehnyt töitä, vaan koko joukkue teki sen, teki parhaansa ja se näkyi,

Sandra kuvailee, miltä tuntui voittaa kultaa.

Järvenpään Palloseurassa pelaava Sandra on harrastanut jalkapalloa jo 8 vuoden ajan. Special Olympics -kisoihin osallistuvat pelaajat valitaan tarkoin. Pelaajia seurataan pitkän aikaa ja kriteerien täytyttyä pelaaja pääsee edustamaan joukkuetta maailmankisoihin.

Sandra toimi kisoissa ensimmäisessä ja viimeisessä pelissä kapteenina. Monella oli jo kisaväsymystä ja -jännitystä, mutta silti joukkue jaksoi loppuun asti, ja kultaa tuli.

– Me päätettiin, että me tehään niin paljo töitä, että me ei mennä edes jatkoajalle tai pilkkuun, vaan me tehään se varsinaisella peliajalla,

Sandra kertoo.

Sandra mitalikahvitilaisuudessa Keusoten työtoiminnan tiloissa.

Maailmankisojen voitto on näkynyt myös muiden Keusoten kehitysvammaisten työtoiminnan asiakkaiden keskuudessa: Sandraa on tsempattu kisaleireihin ja puhelinyhteys kävi kuumana Sandran ollessa kisoissa.

– Täällä päässä jännättiin, milloin tulee kisatulokset ja seurattiin tuloksia herkeämättä. Ja hurrattiin kun tuli tieto, että kultamitali sieltä tuli. Kovasti ollaan ylpeitä Sandran saavutuksista,

sanoo erikoisohjaaja Taru Jaatinen.

Räppäävä jalkapalloilija suunnittelee media-alan opintoja

Special Olympics -maailmankisat järjestettiin Berliinissä 17.–24.6.2023. Sisujengi nappasi yhteensä 54 mitalia, joista 23 kultaa, 18 hopeaa ja 13 pronssia.

Sandran maailmankisareissuun mahtui muutakin kuin jalkapalloa. Ennen Berliiniin siirtymistä joukkue treenasi Düsseldorfissa aamupäivät ja iltapäiville oli suunniteltu monenlaista mukavaa ohjelmaa, kuten planetaarioesitys ja museoissa käymistä.

Maailmankisojen jälkeen Sandra on viettänyt kesälomaa, mutta nyt jalkapallotreenit taas alkavat. Seuraavaksi hän tähtää Sisujengin kanssa Australiassa 4 vuoden päästä järjestettäviin Special Olympics -maailmankisoihin.

Aktiivisen Sandran elämään mahtuu kuitenkin muutakin kuin jalkapalloa. Hän suunnittelee media-alan opintoja ja on erityisen kiinnostunut videoiden editoinnista ja sarjakuvien tekemisestä. Lisäksi Sandra tekee musiikkia, räppää ja osallistuu myös omien musiikkivideoidensa editointiin.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue onnittelee Sandraa ja koko Sisujengiä hienosta menestyksestä!

Lisätiedot:
Marika Kilkkinen
Vammaisten työ- ja päivätoiminnan esimies
marika.kilkkinen@keusote.fi
p. 040 304 7542