Siirry sisältöön

Puheterapeutit työssään

Keusoten puheterapeutin työ on itsenäistä ja sitä tehdään tiiviissä yhteistyössä kuntoutujan, hänen lähiympäristönsä ja moniammatillisen tiimin kanssa. Vaikka työ on itsenäistä, meidän tiimissämme Sinun ei tarvitse jäädä yksin.

Puheterapeutti ja lapsi vastaanotolla

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue – Keusote

Keusote on edelläkävijä hyvinvointialueena. Olemme tehneet vuosia töitä kuntayhtymänä ja nyt tekemisen meininki jatkuu Hyvinvointialueella! 

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten ja Tuusulan alueella. Vastaamme 200 000 asukkaan laadukkaista ja asiakaslähtöisistä sote-palveluista. Hyvinvointialueella työskentelee yli 4000 ammattilaista.

Tule mukaan osaavaan ja kannustavaan työyhteisöömme, rakentamaan kanssamme tulevaisuuden sotea!

Puheterapeutin vastaanotolla lapsi puhaltaa saippuakuplia

Puheterapeutti Keusotessa

Iso organisaatio antaa mahdollisuudet moneen ja näin on myös puheterapeuttien kohdalla. Meillä voit olla urasi alku taipaleella tai kokenutkin konkari. Voimme räätälöidä Sinulle itsesi näköisen työn ja rakentaa työnkuvasi toiveidesi mukaan. Meillä voit työskennellä koko Keusoten kuuden kunnan alueella aikuisten, lasten ja nuorten parissa, Keusoten Kuntoutuskeskuksessa Nurmijärvellä tai vaikkapa kehitysvammapoliklinikalla Hyvinkäällä.

Keusoten puheterapeutin työ on itsenäistä ja sitä tehdään tiiviissä yhteistyössä kuntoutujan, hänen lähiympäristönsä ja moniammatillisen tiimin kanssa. Vaikka työ on itsenäistä, meidän tiimissämme Sinun ei tarvitse jäädä yksin. Me perehdytämme Sinut työhön ja saat osaavat ja kannustavat kollegat työsi tueksi. Tiivis puheterapeuttitiimimme järjestää viikoittaista mentorointia, joten myös vastavalmistuneen puheterapeutin on turvallista aloittaa työuraansa. Tarjoamme lisäksi säännöllistä ryhmätyönohjausta sekä mahdollisuuden osallistua koulutuksiin ammatillisen osaamisen täydentämisen ja kehittämiseksi.

Puheterapeutin vastaanotolla lapsi puhaltaa saippuakuplia

Puheterapeutin työnkuva

Monipuoliseen työnkuvaan kuuluu puheen, kielen, kommunikoinnin ja äänen häiriöiden arvioimista ja kuntoutusta, nielemishäiriöiden arvioimista ja kuntoutusta sekä puhetta tukevien ja korvaavien kommunikointimenetelmien tarpeen arvioimista sekä tarvittavien jatkotoimenpiteiden suunnittelua. Vastaanottotyön lisäksi Sinulla on mahdollista työskennellä suoraan asiakkaan arkiympäristössä. Mahdollistamme myös osittaisen etätyöskentelyn ja käytössämme on etävastaanotto.

Puheterapeutti, lasten ja nuorten palvelut

Työn painopiste on alle kouluikäisten lasten ja heidän vanhempiensa kanssa työskentelyssä. Puheterapiaan voi ohjautua lapsi, jolla on vaikeuksia vuorovaikutuksessa, puheen ymmärtämisessä, puheen tuottamisessa, syömisessä, nielemisessä, äänenkäytössä tai lukemisen ja kirjoittamisen valmiuksissa.

Puheterapeutin tehtävänä on arvioida, onko kyseessä normaali, viivästynyt vai poikkeava puheen- ja kielenkehitys. Jos lapsen vaikeudet ovat laaja-alaisia, tarvitaan moniammatillisia tutkimuksia diagnoosin ja riittävien toimenpiteiden, kuten kuntoutuksen järjestämiseksi.

Työhön on mahdollista liittää myös työskentelyä kouluikäisten sekä aikuisten asiakkaiden parissa sekä esimerkiksi koulutusten pitoa. Puheterapeuttitiimiin kuuluu myös kommunikaatio-ohjaajia, jotka kiertävät eri kunta-alueilla. Kommunikaatio- ohjaajien kanssa tehdään yhteistyötä AAC-menetelmien parissa. Yhteistyötä tehdään myös muiden tahojen, kuten neuvolan, päivähoidon, koulun, psykologin, toimintaterapeutin tai fysioterapeutin kanssa.

Puheterapeutti, aikuisten puheterapiapalvelut

Puheterapiaan hakeutumisen syinä voivat olla esimerkiksi aivoverenkierronhäiriön seurauksena tulleen afasian aiheuttamat kielellisten toimintojen vaikeudet, puhemotoriset haasteet, nielemisen vaikeudet tai äänihäiriö.

Aikuisneurologisten asiakkaiden puheterapia toteutetaan terveyskeskuksen akuuttiosastoilla ja rajoitetusti avoterveydenhuollossa. Puheterapeuttista kuntoutusta toteutetaan myös Keusoten kuntoutuskeskuksella Kiljavalla. Puheterapeuttisella kuntoutuksella pyritään puheen tuoton, ymmärtämisen, lukemisen, kirjoittamisen, äänen ja nielemisen vaikeuksien kompensoimiseen sekä taitojen kohentamiseen. Vaikeissa kommunikoinnin häiriöissä asiakkaalle järjestetään puhetta tukevia ja korvaavia kommunikointikeinoja ja ohjataan niitä asiakkaan lisäksi tämän lähiympäristölle.

Puheterapeutin vastanotolla äiti ja lapsi

Tarjoamme Sinulle

  • mahdollisuuden arjen ja työn yhteensovittamiseen mukautetulla työajalla ja etätyön keinoin,
  • tukemme opintojen loppuunsaattamiseen palkallisilla opintovapailla,
  • työterveyspainotteisen työterveydenhuollon,
  • työmatkat ruuhkaa vastaan pääkaupunkiseudulta junalla tai autolla. Työpisteet sijaitsevat isojen valta- ja moottoriteiden varrella, meillä on myös mahdollisuus leasing-autonkäyttöetuun sekä polkupyöräetuun,
  • Keusoten henkilöstöetuudet kulttuuri-, liikunta- ja hierontaetu (E-passi, 100 €/vuosi). Edullisemmat hinnat hyvinvointialueen kuntien liikuntapaikkoihin (esim. uimahallit ja niiden kuntosalit),
  • muistamiset pidempiaikaisissa työsuhteissa sekä suurissa merkkipäivissä,
  • vinkki- ja sitouttamispalkkion. Keusoten työntekijä, joka vinkkaa työpaikasta valitulle henkilölle, sekä tehtävään valittu saavat kahden viikon palkkaa vastaavan summan kertapalkkiona kahdessa erässä, edellyttäen, että valittu henkilö on yli vuoden töissä. Palkkiot maksetaan 6kk ja 12kk jälkeen. Jos sinulle vinkataan paikasta, muistathan mainita vinkkaajan nimen hakemuksessa.

Tutustu Keusoten työpaikkoihin sekä palkkoihimme osoitteessa keusote.fi/rekry.

Isona organisaationa mahdollistamme työntekijöille heidän itsensä näköisen työuran.
Minkälaisen työuran Sinä haluaisit?