Siirry sisältöön

Keusote pähkinänkuoressa

Keusote vastaa jäsenkuntiensa sote-palveluiden järjestämisestä ja tuottamisesta. Kuntayhtymässä työskentelee reilu 3500 henkilöä.


Keusote eli Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut Järvenpään, Hyvinkään, Nurmijärven, Tuusulan, Mäntsälän ja Pornaisten alueella. Kuntayhtymän perussopimus solmittiin kuntien kesken vuonna 2017 ja palvelujen järjestämisvastuu siirtyi kunnilta kuntayhtymälle 1.1.2019.

Kuntayhtymän perustamisella valmistauduttiin myös sote-uudistukseen. Vuonna 2021 voimaan tulleen sote-lainsäädännön mukaan sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu tulee siirtymään Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle. Siirtymä tapahtuu samalla maantieteellisellä alueella, jolla kuntayhtymä jo toimii. Uusi Keski-Uudenmaan hyvinvointialue aloittaa palvelujen järjestämisen 1.1.2023. Hyvinvointialueeseen kuuluvat nykyisen kuntayhtymän jäsenkunnat Järvenpää, Hyvinkää, Nurmijärvi, Tuusula, Mäntsälä ja Pornainen.

Keusote edistää alueen asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä. Palveluja järjestetään alueellisesti tavoitteena vaikuttavat ja kustannustehokkaat palvelut. Alueen asukkaat pääsevät osallistumaan esimerkiksi hyvinvointisuunnitelmien laatimiseen ja työntekijöiden hyvinvointia edistämällä pyritään parhaaseen mahdolliseen asiakaskokemukseen. Kuntayhtymä tekee tutkimus- ja kehittämistyötä myös muiden toimijoiden, kuten oppilaitosten, kanssa.

Visiomme on Parasta jokaiselle

Valmistelemme hyvinvointialuetta