Siirry sisältöön

Henkilöstölle hyvä hyvinvointialue

Tule mukaan rakentamaan hyvinvointialueen työkulttuuria!

Lähikuva käsistä, jotka kiinnittää seinälle erivärisiä muistilappuja.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle siirtyvälle henkilöstölle järjestettiin keväällä toukokuussa ja syksyllä syys-lokakuussa virtuaalisia työpajoja ja webinaareja, joissa valmisteltiin hyvinvointialueen strategiaa ja pohdittiin, millainen työ- ja toimintakulttuuri tekee hyvinvointialueesta työpaikan, josta on helppo puhua hyvää. Työpajat ja webinaari on tältä erää pidetty, mutta työ yhteisen hyvinvointialueen eteen toki jatkuu. Lämmin kiitos kaikille mukana olleille!

Syksyn 2022 työpajat

Hyvinvointialueelle siirtyvän henkilöstön työpajoissa pohditaan, millainen työ- ja toimintakulttuuri tekisi hyvinvointialueesta työpaikan, josta on helppo puhua hyvää, ja ideoimme, miten tähän tavoitteeseen pääsemme. Samalla pääset tutustumaan uusiin työkavereihisi – mukana on porukkaa kaikista organisaatioista, joista siirtyy henkilöstöä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle!

  • 19.9.–30.9. keskustelua ja ideointia verkossa Howspace-yhteistyöalustalla. Tähän työskentelyyn voi osallistua mainittuina päivinä juuri silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Aikaa on hyvä varata yhteensä noin 20 min.
  • 10.10. klo 1315 webinaari, jossa kootaan yhteen ja jatkojalostetaan Howspacessa pohdittuja asioita.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Toivomme yhteisen keskustelun sujuvoittamiseksi, että ilmoittautuneet osallistuisivat kumpaankin työskentelyyn. Vielä enemmän toivomme, että saamme henkilöstöä sankoin joukoin mukaan, joten tulethan mukaan siinäkin tapauksessa, jos voit osallistua vain toiseen. 😉

Työpajat ovat avoimia kaikille Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle siirtyville työntekijöille.

Voit halutessasi ottaa ideointiin mukaan myös omat työkaverisi: kerää ensin heiltä ideoita ja kirjaa vastaukset yhteistyöalustalle (Howspace) koko työporukan puolesta. Jos haluat ottaa mukaan työkaverisi, ilmoittaudu siinäkin tapauksessa mukaan omalla nimelläsi ja sähköpostiosoitteellasi.

Lisätietoja

Ville Saarikoski
henkilöstön kehittämispäällikkö, Keusote
ville.saarikoski@keusote.fi

Kevään 2022 työpajat

Henkilöstön työpaja toteutettiin keväällä 2022 virtuaalisesti ja siinä hyödynnettiin Howspace-yhteistyöalustaa:

  • Ensimmäisessä vaiheessa 2.5.–13.5. jokainen osallistuja kävi Howspacessa itselleen sopivana ajankohtana vastaamassa valmiisiin kysymyksiin ja reagoimassa muiden vastauksiin.
  • Toisessa vaiheessa 23.5. klo 14–15.30 kokoonnuimme yhteiseen virtuaaliseen työpajaan jatkamaan ja syventämään havaintojamme.
  • Yhteisen työkulttuurin rakentaminen on tarkoitettu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023 siirtyvälle henkilöstölle.

Henkilöstön kehittämispäällikön tunnelmia työpajoista

Henkilöstölle Hyvä Hyvinvointialue, eli HHH? Mitä se tulevaisuudessa on? Mitä sen halutaan olevan?

Huhtikuussa Keusoten, Etevan, Ridasjärven ja kuntien oppilashuollon henkilöstöä kutsuttiin tulevan hyvinvointialueen muotoiluun henkilöstön näkökulmasta, eli keskustelemaan yhdessä siitä, miltä haluaa uuden hyvinvointialueen työpaikkana näyttävän.

Ensimmäisessä vaiheessa koottiin näkemyksiä esimerkiksi siitä, mitkä asiat saavat olemaan hyvinvointialueella töissä vielä muutamankin vuoden päästä, mistä nykyisellä työnantajalla olevista hyvistä asioita/käytännöistä tulee hyvinvointialueella pitää kiinni ja miten toivoisit hyvän johtamisen näkyvän uudella hyvinvointialueella.

Toisessa vaiheessa teemoja syvennettiin yhteisessä webinaarissa toukokuussa. Pohdittiin tulevaisuuden työyhteisöä ja sitä, kuinka osuvia nykyisen strategian painopisteet ovat henkilöstön kannalta. Yhdeksi avainlauseeksi tuntui muodostuvan hyvin kuvaava lause: henkilöstölle hyvä hyvinvointialue on sellainen, josta on helppo puhua hyvää.

Työtä jatketaan elokuussa esihenkilöiden yhteisessä työskentelyssä ja toinen vastaava kierros tulevan hyvinvointialueen henkilöstön näkökulmasta on tulossa syksyllä.

Ville Saarikoski
Henkilöstön kehittämispäällikkö