Siirry sisältöön

Monet asiat vaikuttavat sydänterveyteen – Miten voit ehkäistä sydänsairauksia?

Sydän on tarpeellinen elimistölle ja elimistön toiminta puolestaan vaikuttaa sydämeen. On siis selvää, että sydänterveyttä kannattaa vaalia. Mitkä asiat vaikuttavat sydänterveyteen, miten voit ennaltaehkäistä sydänsairauksia?

  • Suosi säännöllistä ateriarytmiä ja monipuolista ruokavaliota
  • Liiku päivittäin arjessa ja harrasteissa
  • Pyri pitämään unirytmisi säännöllisenä
  • Vältä tupakointia, päihteitä kovia rasvoja, stressiä ja mielen hyvinvointiin negatiivisesti vaikuttavia asioita
Asukaspolku sydänsairauksien ennaltaehkäisyyn. Kuvan sisältö avattu sivun teksteihin.

Tämä asukaspolku on tehty yhteistyössä alueen eri toimijoiden kanssa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen allianssihankkeessa (Hyte-allianssi). Hanketyöskentelyssä on ollut mukana edustajia alueen kunnista, kuntalaisia, järjestöjä, yhdistyksiä, uskonnollisia yhteisöjä sekä julkisia sosiaali- ja terveysorganisaatioita.