Gå till innehåll

Bilddiagnostik

De bilddiagnostiska tjänsterna i Keusote-området tillhandahålls av HUS. De vanligaste bilddiagnostiska undersökningarna är röntgen-, ultraljuds- och magnetundersökningar. 

Det finns flera HUS röntgen i Nyland. Du kan besöka vilken HUS röntgen som helst, men observera att alla röntgenenheter inte utför alla undersökningar. 

Gör så här

Röntgenundersökningar av skelett och lungor 

Du kan besöka vilken HUS röntgen som helst. Det är inte möjligt att boka tid för vanliga röntgenundersökningar vid HUS röntgen inom Keusote-området. Kom till valfri HUS röntgen och ta ett könumret. 

Röntgenundersökningar av tänderna 

Du kan besöka vilken som helst HUS röntgen där röntgenundersökningar av tänderna utförs. Inom Keusote-området tas icke-brådskande tandröntgen och lateral skallröntgen endast i Mäntsälä utan tidsbokning. 

Ultraljuds- och mammografiundersökningar 

Boka tid till HUS röntgen per telefon eller elektroniskt. Kom på bokad tid. Du kallas till undersökningen med namn. 

Andra bilddiagnostiska undersökningar 

Du får anvisningar om hur du bokar en tid eller en tid bokas för dig. Om tiden bokas för dig får du ett bokningsbrev per post. Utöver undersökningstidpunkten innehåller brevet anvisningar om hur man förbereder sig inför undersökningen och vid behov avbokar tiden. Observera att HUS debiterar 50,80 euro för en icke-avbokad undersökningstid. 

Efter undersökningen berättar din behandlande läkare resultaten av undersökningen. 

För vem och på vilka villkor

För alla röntgenundersökningar behöver du en remiss från en läkare eller tandläkare.

Serviceställen