Siirry sisältöön

Tapaturmavakuutukset

Tapaturmavakuutus koskee ainoastaan perhe- ja sijaishoitajia, ei tukihenkilöitä eikä tukiperheitä.

Sijoitetun lapsen tapaturmavakuutus

Keusote on ottanut sijoitetuille lapsille tapaturmavakuutuksen. Vakuutusyhtiö on If. Perhehoitajan tulee ilmoittaa tapaturmasta lapsen asiasta vastaavalle sosiaalityöntekijälle.

 • Lapset ovat vakuutettuja ympärivuorokauden tapaturman osalta.
 • Tapaturmavakuutus on voimassa myös lasten harrastustoiminnassa, pois lukien lisenssin alainen urheiluharrastus, kilpailutoiminta sekä riskialttiit lajit (taistelu-, kamppailu- ja itsepuolustuslajit, moottoriurheilu, vaellus, ilmailulajit, kiipeily ulkona, freestylelajit)
 • If:n sopimuskumppaneita ovat mm. Terveystalo, Mehiläinen, Aava
 • Ei omavastuuta
 • Tapaturmavakuutus on kattava kaiken kaikkiaan korvausten osalta
 • Korvaa lääkärikäynnit, lääkinnälliset välineet

Perhehoitajan tapaturmavakuutus

Vakuutusyhtiö on If. Toimintamalli, kun perhehoitajalle sattuu työtapaturma:

 1. Perhehoitaja hakeutuu yleislääkäritasoiseen lääkäriin terveyskeskukseen tai yksityiselle lääkäriasemalle. Muista mainita, että kyseessä on työssä sattunut tapaturma. Ensihoito, kiireellinen hoito ja yksittäiset vastaanottokäynnit sekä niihin liittyvät vähäiset toimenpiteet korvataan ilman erillistä maksusitoumusta. Ilmoita hoitolaitoksessa työnantajasi (Keski-Uudenmaan hyvinvointialue) ja tapaturmavakuutusyhtiön nimi (vakuutusyhtiö If). Lääkäri antaa todistuksen mahdollisesta sairauslomasta ja tarvittavat lähetteet jatkotoimenpiteisiin.
 2. Perhehoitaja ilmoittaa mahdollisimman nopeasti tapaturmasta ja mahdollisesta sairauslomasta Pihlajaan vastuutyöntekijälle tai päivystyspuhelimeen. Perhehoitaja antaa Pihlajaan tiedot tapaturmailmoituksen täyttämistä varten. Pihlajassa täytetään tapaturmailmoitus ja Pihlajan esimies lähettää tapaturmailmoituksen sähköisesti vakuutusyhtiölle vähintään 10 arkipäivän kuluessa siitä, kun Pihlajaan on saatu tieto tapaturmasta.
 3. Mahdollisen jatkohoidon (esim. magneettikuvaukset, leikkaus- tai muu toimenpide) korvattavuuden perhehoitajan tulee tarkistaa etukäteen vakuutusyhtiöstä ja pyytää tarvittaessa maksusitoumus. Vakuutuslaitokselta voi halutessaan pyytää maksusitoumuksen lääkkeisiin, joita tarvitsee työtapaturman hoitamiseen. Tällöin apteekki laskuttaa lääkekulut suoraan maksusitoumuksen antaneelta vakuutuslaitokselta.
 4. Vastaa If:n tekemiin tiedusteluihin heti. Näin nopeutat korvausasiasi etenemistä.
 5. Jos hoidontarve ilmenee myöhemmin, hakeudu hoitoon mahdollisimman pian tapaturman sattumisen jälkeen.
 6. Mikäli vakuutusyhtiö antaa korvauspäätöksen, jonka mukaan tutkimus tai hoito ei kuulu tapaturma- ja ammattitautilain mukaan korvattavaksi, jäävät kustannukset perhehoitajan itsensä maksettaviksi.

Katso If:n sivuilta heidän pääyhteistyökumppanit: