Siirry sisältöön

Tapaturmavakuutukset

Tapaturmavakuutus koskee ainoastaan perhe- ja sijaishoitajia, ei tukihenkilöitä eikä tukiperheitä.

Sijoitetun lapsen tapaturmavakuutus

Keusote on ottanut sijoitetuille lapsille tapaturmavakuutuksen. Vakuutusyhtiö on LähiTapiola. Perhehoitajan tulee ilmoittaa tapaturmasta Pihlajaan vastuutyöntekijälle ja lapsen asiasta vastaavalle sosiaalityöntekijälle.

 • Lapset ovat vakuutettuja ympäri vuorokauden tapaturman osalta.
 • Tapaturmavakuutus on voimassa myös lasten harrastustoiminnassa, pois lukien lisenssin alainen urheiluharrastus, kilpailutoiminta sekä riskialttiit lajit (taistelu-, kamppailu- ja itsepuolustuslajit, moottoriurheilu, vaellus, ilmailulajit, kiipeily ulkona, freestylelajit)
 • LähiTapiolan sopimuskumppaneita ovat Mehiläinen, Terveystalo, Pihlajalinna ja Aava
 • Ei omavastuuta
 • Tapaturmavakuutus on kattava kaiken kaikkiaan korvausten osalta
 • Korvaa lääkärikäynnit, lääkinnälliset välineet

Perhehoitajan tapaturmavakuutus

Vakuutusyhtiö on LähiTapiola. Vakuutus kattaa tapaturman hoidettaessa perhehoitajan tehtäviä.
Toimintamalli, kun perhehoitajalle sattuu työtapaturma:

 1. Perhehoitaja hakeutuu yleislääkäritasoiseen lääkäriin terveyskeskukseen tai yksityiselle lääkäriasemalle. Vammasi vaatiessa hoitoa, käytä ensisijaisesti Lähi-Tapiolan sopimuskumppaneita (Mehiläinen, Terveystalo, Pihlajalinna, Aava). Kiireellisissä tapauksissa voit mennä mihin tahansa päivystävään lääkäriin. Muista mainita, että kyseessä on työssä sattunut tapaturma. Ensihoito, kiireellinen hoito ja yksittäiset vastaanottokäynnit sekä niihin liittyvät vähäiset toimenpiteet korvataan ilman erillistä maksusitoumusta. Ilmoita hoitolaitoksessa työnantajasi (Keski-Uudenmaan hyvinvointialue) ja tapaturmavakuutusyhtiön nimi (vakuutusyhtiö LähiTapiola). Lääkäri antaa todistuksen mahdollisesta sairauslomasta ja tarvittavat lähetteet jatkotoimenpiteisiin.
 2. Perhehoitaja ilmoittaa mahdollisimman nopeasti tapaturmasta ja mahdollisesta sairauslomasta Pihlajaan vastuutyöntekijälle tai päivystyspuhelimeen. Perhehoitaja antaa Pihlajaan tiedot tapaturmailmoituksen täyttämistä varten. Pihlajassa täytetään tapaturmailmoitus ja Pihlajan työntekijä lähettää tapaturmailmoituksen sähköisesti vakuutusyhtiölle.
 3. Mahdollisen jatkohoidon (esim. magneettikuvaukset, leikkaus- tai muu toimenpide) korvattavuuden perhehoitajan tulee tarkistaa etukäteen vakuutusyhtiöstä ja pyytää tarvittaessa maksusitoumus. Vakuutuslaitokselta voi halutessaan pyytää maksusitoumuksen lääkkeisiin, joita tarvitsee työtapaturman hoitamiseen. Tällöin apteekki laskuttaa lääkekulut suoraan maksusitoumuksen antaneelta vakuutuslaitokselta.
 4. Vastaa LähiTapiolan tekemiin tiedusteluihin heti. Näin nopeutat korvausasiasi etenemistä.
 5. Jos hoidontarve ilmenee myöhemmin, hakeudu hoitoon mahdollisimman pian tapaturman sattumisen jälkeen.
 6. Mikäli vakuutusyhtiö antaa korvauspäätöksen, jonka mukaan tutkimus tai hoito ei kuulu tapaturma- ja ammattitautilain mukaan korvattavaksi, jäävät kustannukset perhehoitajan itsensä maksettaviksi.