Siirry sisältöön

Wipinä tarjoaa matalan kynnyksen palveluja mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalvelujen asiakkaille

Kuvassa kaksi naishenkilöä, jotka keskustelevat sohvalla istuen.

Käynnistimme viime marraskuussa uuden Wipinä-palvelun, joka on suunnattu Keusoten mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalvelujen asiakkaille.

– Halusimme jalostaa aiempaa Matala-vastaanottoa ja parantaa erityisesti mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalvelujen yhteistyötä terveyspalvelujen kanssa. Tavoitteena on tarjota mahdollisimman hyvin asiakkaan tarpeisiin soveltuvaa yhteensovitettua palvelua, kertoo aikuisten mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalvelujen koordinoiva esimies Sirpa Litmanen.

Wipinä on kohdennetulle asiakasryhmälle räätälöity matalan kynnyksen palvelu. Wipinän asiakkaaksi pääsee mielenterveys- ja päihdepalvelujen tai aikuissosiaalityön ohjaamana. Jos henkilö on jo Wipinän asiakas, voidaan palvelua käyttää ilman ajanvarausta.

Wipinän lähipalvelua tarjotaan Hyvinkään Rentton 2. kerroksessa sekä Järvenpään JUSTin 1. kerroksessa. Ilman ajanvarausta toimiva lähipalvelu on tarkoitettu Keusoten mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalvelujen asiakkuudessa oleville henkilöille. Näet Wipinän palveluajat tältä sivulta.

Alkuvaiheessa asiakkaan kanssa työskentelee aikuissosiaalityön työntekijä, mielenterveys- ja päihdepalvelujen sairaanhoitaja sekä kokemusasiantuntija. Palvelu räätälöidään yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan.

– Wipinä on pilottihanke, joka kestää 6 kuukautta ja päättyy huhtikuun 2023 lopussa, jonka jälkeen toiminnan jatkuminen arvioidaan, Litmanen summaa.

Lisätietoja: