Siirry sisältöön

Väliaikainen ensisuojapalvelu Keusoten alueen asunnottomille

Kuvassa nuori asunnoton henkilö istuu sillan alla.

Keusote on sopinut Sininauha Oy:n kanssa väliaikaisen ensisuojapalvelun tuottamisesta Keusoten alueen asunnottomille ajalla 1.10.2023–31.5.2024. Vuorelan ensisuoja sijaitsee Keravalla hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Väliaikaisen ensisuojapalvelun tarve nousi esiin Hyvinkään Toimari ry:n lopettaessa palvelutoimintansa kesällä 2023. Väliaikaisen palvelun aikana kartoitetaan mahdollisuuksia kehittää palvelutuotantoa, tarkastellaan ensisuojapalvelua osana Keusoten palveluverkkoa sekä valmistellaan palvelun järjestäminen tarvittaessa uudelleen.

Kenelle ensisuoja on suunnattu?

Ensisuojassa tarjotaan tilapäistä yöaikaista majoitusta asunnottomille henkilöille, joilla ei ole muuta paikkaa mihin mennä. Ensisuojaan voi tulla myös päihtyneenä, mutta ensisuojassa ei voi käyttää päihteitä.

Ensisuojassa asiakkaat yöpyvät kahden hengen huoneissa, siisteissä kodinomaisissa tiloissa. Jokaisessa huoneessa on oma wc ja suihku. Asiakkaille tarjotaan ensisuojassa iltapala ja aamupala. Lisäksi asiakkailla on mahdollisuus peseytymiseen ja heille tarjotaan päivittäishygieniatarvikkeet. Asiakkailla on ensisuojan tiloissa mahdollisuus myös pyykinpesuun.

Miten ensisuojan asiakkaaksi pääsee?

Asiakkaat ohjautuvat ensisuojapalveluun Keusoten asiakasohjausyksikön, työikäisten mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalvelujen tai sosiaali- ja kriisipäivystyksen kautta.

Jos asiakas hakeutuu itsenäisesti ensisuojaan, olemme asiasta yhteydessä sosiaali- ja kriisipäivystykseen asiakkaan palveluohjauksen jatkon varmistamiseksi.

Uusi ensisuoja sijaitsee Keravalla

Vuorelan ensisuoja palvelee Keusoten alueen asiakkaita Keravalla hyvien kulkuyhteyksien varrella. Ensisuoja on avoinna asiakkaille klo 21–09 vuoden jokaisena päivänä. Palvelu on asiakkaille maksutonta. Ensisuojassa on Keusoten asiakkaille kahdeksan asiakaspaikkaa.

Ensisuojan yhteystiedot:

Vuorelan ensisuoja

Osoite: Vuorelanmäki 3, 04260 Kerava

Päivystyspuhelin, p. 044 362 5105Lisätietoja:

Kimmo Mäkelä, johtava asiantuntija, kimmo.makela@keusote.fi, p. 050 497 0652

Kuvassa nuori asunnoton henkilö istuu sillan alla.