Siirry sisältöön

Seminaari: Medication Safety as a Part of Client and Patient Safety by 2026

Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

30.5.2022 10:00 – 12:30

Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut siirtyvät hyvinvointialueille 1.1.2023. Asiakas- ja potilasturvallisuus on yksi tärkeä näkökohta palvelujen uudelleenjärjestelyssä.

Keski-Uudellamaalla hyvinvointialueen valmistelua on haluttu alusta asti tehdä avoimesti ja läpinäkyvästi. Baltimoren yliopiston professori Alan Lyles on kutsuttu Keusoten vieraaksi auditoimaan Keusoten nykytilaa ja suunnitelmia hyvinvointialueelle siirryttäessä. Osana professori Lylesin vierailua keskustellaan myös asiakas- ja potilasturvallisuuden toteuttamisesta hyvinvointialueilla. Vierailu toteutetaan Fulbright Suomi -säätiön tuella.

Seminaari kokoaa yhteen kansainvälisten ja suomalaisten tutkijoiden ja palveluntarjoajien näkemyksiä hiljattain lanseeratun asiakas- ja potilasturvallisuusstrategian toimeenpanosta vuoteen 2026 mennessä. Strategia löytyy osoitteesta Valtioneuvoston verkkosivuilta:

Seminaari on suunnattu sosiaali- ja terveysalan poliittisille päättäjille, johtajille, tutkijoille, kehittäjille ja uudistajille. Tilaisuuden järjestää Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) yhteistyössä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) ja Helsingin yliopiston UHealth ja Kliinisen farmasian ryhmän kanssa. Hybriditapahtumaa voi seurata maksutta verkossa. Seminaari järjestetään englanniksi.

Lisätietoja antaa Suvi Hakoinen, suvi.hakoinen@keusote.fi