Siirry sisältöön

Keski-Uudenmaan alueellinen ravitsemuspäivä

Ladataan Tapahtumat

6.3. 8:30 – 12:00

Keusote järjestää yhteistyössä Valtion ravitsemusneuvottelukunnan (VRN), sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja HUS-yhtymän kanssa Keski-Uudenmaan ravitsemuspäivän keskiviikkona 6.3. klo 8.30–12.00 HUS Hyvinkään sairaalan auditoriossa. Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä. Ilmoittaudu mukaan tiistaihin 5.3. klo 15 mennessä Forms-lomakkeella.

Ravitsemuspäivän tavoitteena on:

  • Lisätä uuden Ravitsemushoitosuosituksen (2023) tunnettuutta ja ymmärrystä hyvästä ravitsemuksesta ja ravitsemushoidon vaikuttavuudesta.
  • Vahvistaa vajaaravitsemuksen tunnistamista potilastyössä sekä ennaltaehkäistä ja hoitaa vajaa- tai virheravitsemusta suositelluin käytännöin.
  • Kehittää alueemme käytänteitä ja lisätä eri toimijoiden välistä yhteistyötä.

Ravitsemuspäivän kohderyhmänä ovat sote-alan henkilöstö ja muut asiakkaidemme ravitsemushoitoon, sen hankintaan, suunnitteluun, toteuttamiseen ja arviointiin osallistuvat tahot moniammatillisesti. Myös alueen asukkaiden ravitsemusterveyden edistämiseen osallistuvat toimijat ovat tervetulleita.

Päivän ohjelma on jaettu kahteen osioon: alkupuolen esityksissä aihetta käsitellään valtakunnallisella tasolla ja loppupuolella syvennytään ravitsemushoitoon Keski-Uudellamaalla alueellisesti.

  • 8.30–8.40 Tilaisuuden avaus
  • 8.40–9.00 Ravitsemusterveyttä edistetään vaikuttavasti yhteistyössä / Sirpa Sarlio, neuvotteleva virkamies, STM
  • 9.00–9.40 Ravitsemushoitosuosituksen tavoitteet ja keskeinen sisältö / Ursula Schwab, ravitsemusterapian professori, Itä-Suomen yliopisto
  • 9.40–9.50 Tauko
  • 9.50–10.30 Vajaaravitsemuksen tunnistaminen ja käytännöt Keusotessa
  • 10.30–10.50 Ravitsemusterveyden edistäminen Keusotessa
  • 10.50–11.00 Tauko
  • 11.00–11.45 Paneelikeskustelu otsikolla Miten ravitsemuksella edistetään hyvinvointia ja terveyttä? / Marjaana Lahti-Koski, pääsihteeri, Suomen Sydänliitto
  • 11.45–12.00 Tilaisuuden päätös / Sirpa Sarlio, neuvotteleva virkamies, STM

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Valtion ravitsemusneuvottelukunnan erityisasiantuntija Soile Ruottinen.

Lisätietoja: Tiina Andersén, johtava asiantuntija, tiina.andersen@keusote.fi