Siirry sisältöön

Nuoriin kohdistuvaa grooming-ilmiötä käsittelevä paneelikeskustelu: Nuorten romanttiset suhteet – Red flags / Green flags

Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

6.9. 18:00 – 19:30

Tilaisuus on suunnattu nuorten arjessa vaikuttaville aikuisille – ammattilaisille, vanhemmille, huoltajille sekä asiasta kiinnostuneille. Paneelikeskustelu järjestetään ke 6.9.2023 klo 18 – 19.30 Hyvinkään kaupungintalolla. Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta. Ennakkoon ilmoittautuneille kahvitarjoilu, ilmoittaudu tästä linkistä!

  • Mitkä ovat nuorten romanttisten suhteiden ”Red flags / Green flags” eli punaiset ja vihreät liput?
  • Mitä on grooming eli lapseen ja nuoreen kohdistuva houkuttelu? Miten siihen voi puuttua? 
  • Entä tilanteet, joissa osapuolet ovat melkein toistensa ikäiset, mutta eivät sitten kuitenkaan?
  • Miltä näyttää seurusteluväkivalta?

Paneelikeskustelun alustaa traumasensitiivisen teatterin kehittäjä Kati Keskihannu Kuroa Kollektiivista. Keskustelijoina ovat mm. nuorisopsykiatri ja trauma-asiantuntija, Suomen Delfins ry:n hallituksen puheenjohtaja Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen, Exit ry / Nuorten Exit:in toiminnanjohtaja Erja Saarela, Rikosuhripäivystyksen toiminnanohjaaja Tuija Hellsten, Laurea AMK sosiaalialan lehtori Jonna Brandt, Nuorisoaseman sosiaaliohjaaja Nina Troberg sekä psykoterapeutti ja kuraattori Pasi Vallivuori.

Paneelikeskustelun jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kommentteja ja kysymyksiä. Tapahtuma striimataan ja siihen voi osallistua myös etänä. Paikalla oleva yleisö ei näy videokuvassa.

Tapahtuma järjestetään osana Meidän Hyvinkää -kärkihankkeen teematapahtumia.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta.

Yhteistyössä:
Hyvinkään hyvinvointipalvelut
Hyvinkään kulttuuripalvelut
Hyvinkään nuorisopalvelut
Hyria koulutus
Kuroa Kollektiivi
Laurea – Hyvinkään kampus