Siirry sisältöön

Kansainvälistä palliatiivisen hoidon ja saattohoidon päivää vietetään 12.10. Hyvinkään sairaalalla

Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

12.10. 9:00 – 14:00

Kansainvälistä palliatiivisen hoidon ja saattohoidon päivää vietetään 12.10.2023 Hyvinkään sairaalalla, A-rakennuksen 1. kerroksessa, kahvion viereisessä hissiaulassa klo 9–14. Päivän tarkoituksena on lisätä ja vahvistaa kansalaisten, ammattilaisten ja päättäjien tietoisuutta palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta. Palliatiivisella hoidolla tarkoitetaan parantumattomasti sairaan potilaan aktiivista oireenmukaista hoitoa.

  • Koko päivän tavattavissa Keusoten sairaanhoitaja Mia Tonteri ja kliininen asiantuntija Katja Borisov. Tule keskustelemaan palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella. Kerromme myös palliatiivisen keskuksen ja kotisairaalan toiminnasta. Jaamme tietoa ammattilaisille, potilaille sekä omaisille.
  • Klo 9–10 sairaalateologi Carina Lievendahl keskustelemassa sairaalateologien toiminnasta ja kertomassa saattohoidon tukihenkilöistä.
  • Klo 11–12 puheenjohtaja Seija Saukkonen-Hämäläinen kertomassa Hyvinkään saattohoidon tukiyhdistys ry:stä.
  • Klo 12–14 lääkäri Päivi Jeskanen kertoo ennakoivasta hoitosuunnitelmasta. Mitä se on? Mitä vaikutuksia sillä on potilaan elämän laatuun?

Tervetuloa  juttelemaan ja verkostoitumaan!

Lisätietoja ja katso myös valtakunnallisesti järjestettävät tapahtumat: https://finpall.fi/palliatiivisen-hoidon-kansalaistapahtumat/

Kuvassa saattohoidossa oleva potilas ja sureva lähiomainen.