Siirry sisältöön

Asiakas- ja potilasturvallisuuden teemaviikko

Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

12.9.2022 – 18.9.2022

Keusote osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa asiakas- ja potilasturvallisuuspäivän viettoon. Maailman terveysjärjestö WHO:n julistama teemapäivä on virallisesti lauantaina 17. syyskuuta ja tämän vuoden teemana on lääkitysturvallisuus. Tapahtumaa vietetään Keusotessa teemaviikkona 12.9. alkaen.

Tavoitteena on lisätä tietoisuutta asiakas- ja potilasturvallisuudesta, ja erityisesti lääkitysturvallisuudesta. Teemaviikko näkyy etenkin Keusoten verkkosivuilla, somessa sekä Keusoten palvelupisteissä.

Asiakas- ja potilasturvallisuus syntyy yhteistyönä sote-ammattilaisten ja asiakkaiden välillä. Kerromme viikolla, millä käytännön keinoilla omaa ja läheisten lääkitysturvallisuutta voi edistää. Osana teemaviikkoa nostamme esiin myös Keusotessa tehtyjä asiakas- ja potilasturvallisuutta kehittäneitä toimenpiteitä.

Teemaviikon ohjelma Keusotessa

Ma 12.9.Yhdessä olemme enemmän! -ammattilaiswebinaari klo 16.30–17.30. Ilmoittautuminen viimeistään 11.9. Farmasian ja sote-alan ammattilaisille.

Ti 13.9. Teematapahtuma Keusoten kuntoutuskeskuksen pääaulassa Nurmijärvellä klo 13–15, os. Kiljavantie 539 A, Kiljava. Kaikille avoin tapahtuma.

Ke 14.9. Teematapahtuma Järvenpään JUSTin pääaulassa klo 13–15, os. Lääkärinkuja 1, Järvenpää. Kaikille avoin tapahtuma.

To 15.9.No Harm Bothnia -webinaari kaikille potilas- ja asiakasturvallisuudesta kiinnostuneille klo 12–15.15. Ilmoittautuminen viimeistään 13.9.

Pe 16.9. Potilas- ja asiakasturvallisuuteen liittyvien tekojen palkitsemistilaisuus Keusotessa:
– Keusoten Vuoden potilas- ja asiakasturvallisuusteko sekä kunniamaininnat
– Suomen potilas- ja asiakasturvallisuusyhdistys ry:n ansiomerkin luovutus

La 17.9. World Patient Safety Day, teemana lääkitysturvallisuus. Päivää vietetään kansainvälisesti, mm. valaisemalla rakennuksia oranssilla.  Hyvinkään kaupunki valaisee illan hämärtyessä kirjaston ja sen läheisen omenapuukujan.

Teematapahtumat Keusoten kuntoutuskeskuksessa ja JUSTissa järjestetään toimipisteiden aulatiloissa. Paikalla on mm. apteekin edustajia ja farmasian asiantuntijoita antamassa tietoa ja neuvontaa lääkkeiden turvallisesta käytöstä. Opastamme myös vaaratilanneilmoitusten tekemisessä. JUSTissa on lisäksi Keusoten henkilöstöä tapaamassa asukkaita ja kertomassa palveluohjauksestamme.

Seuraa teemaviikon uutisointia Keusoten verkkosivuilla ja somessa. Julkaisemme viikon aikana potilas- ja asiakasturvallisuuteen liittyvää materiaalia. Julkaisemme viikolla myös Keusotessa tehtyjä potilas- ja asiakasturvallisuutta edistäneitä tekoja: maanantaista torstaihin kunniamainintoja ja perjantaina Vuoden potilas- ja asiakasturvallisuusteon.

Maailman potilasturvallisuuspäivä lyhyesti

Maailman terveysjärjestö WHO:n Potilasturvallisuuspäivää on vietetty vuodesta 2019 asti. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) vastaa päivän toteutuksesta kansallisesti ja on antanut sen koordinointitehtävän Potilas- ja asiakasturvallisuuskeskukselle. Teemapäivän vietosta ja näkyvyydestä laaditaan vuosittain raportti. Voit katsoa myös videokoosteen siitä, miten teemapäivä näkyi viime vuonna eri puolilla Suomea.

Lisätietoja:

Kuvituskuvassa maailman kartta, joka muodostuu lääkkeistä.. Maailman potilasturvallisuuspäivä.
Maailman terveysjärjestö WHO:n Potilasturvallisuuspäivää on vietetty vuodesta 2019 asti. Tänä vuonna teemana on lääkitysturvallisuus.