Gå till innehåll

Utnyttja den nya lyssnings- och översättningsfunktionen på Keusotes webbplats!

Vi publicerade våra viktigaste social- och hälsovårdstjänster på svenska och engelska på vår webbplats www.keusote.fi i juni. Nu har vi tagit i bruk tillgänglighetsverktyget ReadSpeakers lyssnings- och översättningsfunktioner på vår webbplats.

ReadSpeakers lyssnings- och översättningsfunktioner gör vårt webbinnehåll mer tillgängligt i synnerhet för befolkningen med främmande språk samt för personer med läs- och inlärningssvårigheter eller nedsatt syn. Tekniken är även till hjälp för alla som hellre vill lyssna på texter än läsa, till exempel medan man kör bil.

Medhjälp av lyssningsfunktionen kan du lyssna på innehållet på vår webbplats på finska, engelska och svenska endast genom ett klick oberoende av din enhet och var du befinner dig. Du behöver inte heller ladda ner något separat program.

Med översättningsfunktionen kan du översätta det textinnehåll du väljer – först till text och sedan till tal – på arabiska, danska, engelska, franska, grekiska, holländska, indonesiska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, lettiska, norska, polska, portugisiska, rumänska, ryska, spanska, svenska, thailändska, turkiska, tyska, ukrainska, ungerska eller vietnamesiska.

Översättningsfunktionen utnyttjar översättningsprogrammet Google Translate för översättningen av texterna, och när denna används är det bra att komma ihåg att översättningen inte är perfekt och att där kan förekomma fel, och att den inte ersätter en översättning som gjorts av en professionell översättare.

– Genom att vår webbplats är tillgänglig på främmande språk samt har lyssnings- och översättningsfunktioner vill vi särskilt underlätta för befolkningen med främmande språk inom vårt område att få information och sköta ärenden inom våra social- och hälsovårdstjänster, summerar Keusotes Larissa Franz-Koivisto, chef inom vuxensocialarbete inom invandrartjänsterna.

Bekanta dig med vår engelsk- och svenskspråkiga webbplats samt testa lyssnings- och översättningsfunktionerna!

Språkversionerna på vår webbplats nås genom att klicka på länkarna “English” och “Svenska” högst upp på Keusotes webbplats eller via de direkta adresserna:

Se närmare anvisningar om användningen av ReadSpeakers lyssnings- och översättningsfunktioner här (för närvarande endast på finska)

Läs även vårt tidigare meddelande

Ytterligare information:

Invandrartjänster

Se också webbplatsen för invandrare, som innehåller information på finska och engelska om de tjänster som kommunerna i området erbjuder: https://www.maspa.fi

Ny lyssnings- och översättningsfunktion nu på Keusotes hemsida på flera olika språk!
Ny lyssnings- och översättningsfunktion nu på Keusotes hemsida på flera olika språk!