Siirry sisältöön

Sosiaali- ja terveydenhuollon maskiohjetta päivitetty

Kuvassa lääkäri ja asiakas keskustelevat

Keusoten henkilöstön laajasta maskivelvoitteesta on luovuttu koronapotilaiden vähennyttyä ja influenssaepidemian huipun mentyä ohi. Samalla asiakkaidemme ja vierailijoiden maskiohjetta on päivitetty.

Vakavalle koronavirustaudille alttiit henkilöt ovat saaneet useita rokoteannoksia. Koronavirusta ja influenssavirusta esiintyy kuitenkin yhä väestössä.

Henkilöstömme käyttää maskia edelleen muun muassa Keusoten kuntoutuskeskuksessa ja sairaalassa, valvontatiloissa, hengitystieinfektiopotilaiden hoidossa ja suun terveydenhuollossa. Laajasta maskin käytöstä on sen sijaan luovuttu asumispalveluissa ja avopalveluissa, kuten neuvoloissa ja vastaanotoilla sekä kotihoidossa.

Maskin käyttö Keusoten palveluissa asioidessa

Jos kuulut vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin, suosittelemme, että käytät maskia asioidessasi sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Jos sinulla on hengitystieinfektio-oireita ja sinun on asioitava sosiaali- ja terveyspalveluissa, pyri käyttämään maskia ja pitämään etäisyyttä muihin asiakkaisiin ja potilaisiin.

Vierailu Keusoten sairaalassa ja kuntoutuskeskuksessa

Haluamme tarjota potilaillemme turvallisen hoitoympäristön. Kun vierailet, noudatathan seuraavia ohjeita:

  • Käytä kertakäyttöistä suu- ja nenäsuojusta tai hengityksensuojainta, kun olet kuntoutuskeskuksen tiloissa, sairaalan potilashuoneessa tai potilaan kanssa lähikontaktissa sairaalan osastolla. Suu-nenäsuojan saat tarvittaessa yksiköstä.
  • Käytä käsihuuhdetta osastolle ja potilashuoneeseen tullessasi ja sieltä poistuessasi.     
  • Ethän tule vierailulle, jos sinulla on hengitysinfektion oireita tai olet altistunut koronavirukselle viimeisen 5 vuorokauden aikana.    

Kun Keusoten sairaalassa, kuntoutuskeskuksessa ja asumispalveluyksikössä on yksikön sisäinen korona- tai influenssavirusepidemia tai sen epäily, yksikössä vierailevia tiedotetaan tartuntariskistä. Näin vierailijoilla on mahdollisuus suojautua maskilla tai harkita vierailun lykkäämistä tartuntaturvallisempaan ajankohtaan.