Siirry sisältöön

Säännöllisen kotihoidon palvelusetelin arvoa on korotettu

Kuvan henkilö kampaa ikääntyneen naisen hiuksia.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) aluehallitus on hyväksynyt säännöllisen kotihoidon palvelusetelin arvonmuutoksen 12.9.2023. Säännöllinen kotihoito on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat säännöllisesti hoivaa, huolenpitoa ja sairaanhoidollista apua kotona selviytymisensä tueksi.

Korotettu palvelusetelin arvo tarjoaa asiakkaalle mahdollisuuden hankkia säännöllisen kotihoidon palvelu yksityiseltä palveluntuottajalta hinnalla, joka on lähempänä maksua, jonka hän maksaisi hyvinvointialueen palvelusta. Palvelusetelin arvonmuutos vaikuttaa asiakkaan maksettavaksi jäävään omavastuuosuuteen.

Tämänhetkisessä tilanteessa palveluntuottajien nykyisillä tuntihinnoilla asiakkaan omavastuuosuus jää pienemmäksi etenkin ilta- ja viikonloppuaikoina. Palvelusetelin arvossa huomioidaan ilta- ja viikonlopputuntien korkeampi hinta.

Palveluseteli on vaihtoehto hyvinvointialueen kotihoidon palvelulle ja sen myöntäminen perustuu palvelutarpeen arviointiin. Palvelusetelillä asiakas voi valita itselleen sopivan palveluntuottajan hyvinvointialueen hyväksymien palveluntuottajien rekisteristä. Asiakkaan tulot vaikuttavat siihen, minkä arvoisen palvelusetelin asiakas saa.

Lisätietoja:

Anne Ilves, palveluohjaaja, p. 050 497 2053, anne.ilves@keusote.fi                                               

Helena Ropponen, palveluohjaaja, p. 050 497 7700, helena.ropponen@keusote.fi

Kirsi Lehtonen-Pulli, kotihoidon koordinoiva esihenkilö, p. 050 497 2061, kirsi.lehtonen-pulli@keusote.fi