Siirry sisältöön

Perhetupa Myötätuulessa tapahtuu Lapsen oikeuksien viikolla

Perhetupa Myötätuuli Hyrylässä on vanhempien ja lasten yhteinen kohtaamispaikka. Järjestämme Myötätuulessa monipuolista ohjelmaa Lapsen oikeuksien viikolla 20.–24.11.2023.

Perhetuvan avoimessa perhetoiminnassa sinulla on mahdollisuus tavata muita lapsiperheitä ja keskustella ammattilaisten kanssa arkisista mieltä askarruttavista asioista. Lapselle perhetupa tarjoaa mahdollisuuden saada leikkiseuraa ja harjoitella yhdessä toimimista toisten lasten kanssa. Perhetuvassa on myös mahdollisuus monipuoliseen toimintaan yhdessä alle kouluikäisen lapsen kanssa.

Perhetupa Myötätuuli on myös yksi Keusoten yhteistyökohtaamispaikoista. Keusoten asiantuntijat jalkautuvat kohtaamispaikkoihin, jolloin perheillä on mahdollisuus saada apua ja tukea matalalla kynnyksellä. Kohtaamispaikkatoiminnalla vahvistetaan lasten ja vanhempien osallisuutta, vertaistukea ja voimavaroja sekä tuetaan perheiden hyvää arkea, hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

Perhetuvissa tuetaan lapsen ja perheen hyvinvointia sekä arjessa jaksamista tarjoamalla vaihtelua arkeen. Perhetupien asiakkaille lokakuussa 2023 tehdyn kyselyyn mukaan avoin perhetoiminta tukee perheiden hyvinvointia.

Lapsen oikeuksien viikon kunniaksi toimintaan jalkautuu useita eri ammattilaisia, joilta perheet voivat saada apua ja tukea matalalla kynnyksellä. Perjantaina on tarjolla perheille myös hyvinvointiaamiaisena maksuton puurobaari, jossa pääsee tuunaamaan oman puuronsa.

Tuusulassa on kolme muutakin perhetupaa: Perhetupa Pikku Pellava Riihikalliossa, Perhetupa Notkopuisto Jokelassa ja Perhetupa Ikioma Kellokoskella. Perhetupien aukioloajat ja viikko-ohjelmat löydät niiden Facebook- ja Instagram-sivuilta.

Myötätuulen tapahtumia 20.–24.11.

  • Maanantaina 20.11. klo 9–12 pelejä ja puuhia
  • Fysioterapeutti Kaisa paikalla klo 9–10.30. Voit kysyä neuvoa esimerkiksi lapsen motoriikkaan liittyvissä asioissa.
  • Vauvalassa klo 13–16 Joulukorttikuvausta omilla välineillä. Perhetupa tarjoaa rekvisiittaa ja ”aputontut”.
  • Varhaisen tuen perheohjaaja Sari paikalla klo 13.30–15.30. Voit kysyä neuvoa esimerkiksi lapsen uniin ja imetykseen liittyvissä asioissa.
  • Keskiviikkona 22.11. klo 9–12 maalauspuuhia
  • Puheterapeutti Anna paikalla klo 9.30–11.Voit neuvoa esimerkiksi kysyä lapsen kielenkehitykseen liittyvissä asioissa.
  • Perjantaina 24.11. klo 9–14 askartelupuuhia
  • Hyvinvointiaamupala: puurobaari klo 9–11. Tule perhetupaan aamupalalle tuunaamaan oma puurosi!

Lisätietoja

Mirva Illi-Lampio, erityisasiantuntija
mirva.illi-lampio@keusote.fi