Siirry sisältöön

Koronarokotukset

Tietoa Keusoten alueella järjestettävistä koronarokotuksista.

Keusoten alueen koronarokotukset

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaisesti Keusoten alueella annetaan tällä hetkellä BioNTech-Pfizerin rokotetta kaikille yli 12-vuotiaille. Modernan rokotetta annetaan kaikille yli 12-vuotiaille naisille, sekä yli 30-vuotiaille miehille.

18.11.2021

Tilapäisen häiriön vuoksi Hyvinkään, Järvenpään, Mäntsälän ja Pornaisten koronarokotustietojen siirto Pegasos-järjestelmässä on tauolla. Tiedotamme lisää, kun ongelma on saatu korjattua.

Rokotusaikoja on saatavilla rokotuspisteillämme myös arkipäivisin klo 16–18, ja rokotuksiin pääsee hyvin myös työ- ja koulupäivän jälkeen.

Kolmansia rokotusaikoja on avattu tammikuulle asti. Seuraathan tiedotustamme uusien aikojen avaamisesta, mikäli 6 kuukauden tehosteväli täyttyy sinulla vasta myöhemmin.

Keusote noudattaa THL:n turvallisuusarvioihin perustuvia varotoimia, ja asiakas ei voi itse valita rokotetta, jota THL ei suosittele käytettävän. Aloitettua rokotussarjaa suositellaan lähtökohtaisesti jatkettavan samalla valmisteella, jota on saatu ensimmäisenä rokotteena, ellei THL tai sairaanhoitopiiri ole toisin suositellut. Eri mRNA-rokotteilla ristiin rokottaminen on mahdollista asiakkaan suostumuksella tai asiakkaan niin pyytäessä, mikäli kyseistä valmistetta on rokotuspisteessä saatavilla.

AstraZenecan Vaxzevria-koronarokotetta ei ole annettu ensimmäisinä rokoteannoksina enää viikosta 42 alkaen. Kaikki Suomessa käytössä olevat AstraZenecan Vaxzevria-rokotteet vanhenevat 30.11.2021 ja tämän jälkeen Vaxzevria-rokotetta ei enää hankita Suomeen. Vaxzevria-rokotetta voidaan käyttää aiempaan tapaan toisiin ja kolmansiin annoksiin 30.11.2021 asti. Vaxzevria-rokotteen tilalle on otettu viikosta 43 alkaen käyttöön Janssenin adenovirusvektorirokote, ja Keusote tilaa rokotetta kysynnän mukaan tarvittaessa. Kansallisen suosituksen mukaisesti rokotetta voidaan antaa 65 vuotta täyttäneelle ja sitä vanhemmalle.

Janssenin rokotteen voi antaa myös 18–64-vuotiaalle, jolle ei vasta-aiheen vuoksi voi antaa mRNA-rokotetta. Tässä tapauksessa ole yhteydessä Keusoten koronarokotusten puhelinajanvaraukseen varataksesi rokotusajan.

Ajanvaraus

Rokotusaikoja on saatavilla arkipäivisin myös klo 16–18, ja rokotuksiin pääsee hyvin myös työ- ja koulupäivän jälkeen.

Toivomme ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen käyttöä palvelun sujuvoittamiseksi. Koronarokotusaika.fi -osoitteesta saat varattua ajan suoraan haluamallesi ajankohdalle. Puheluihin pyrimme vastaamaan saman päivän kuluessa.

Walk in ajanvaraukseton rokotustoiminta

Lounasajan walk in -rokotus toimii seuraavissa toimipisteissä arkipäivisin klo 10-14. Tänä aikana voit tulla rokotukseen myös ilman ajanvarausta.

 • Hyvinkää, Sveitsin rokotuspiste (Sveitsin lukio, Teerimäenkatu 2-4, Hyvinkää)
 • Järvenpää, JUST terveysasema
 • Mäntsälä, terveysasema
 • Nurmijärvi, Kirkonkylän terveysasema
 • Tuusula, Hyrylän terveysasema

Viikonlopun walk in -rokotustapahtumat

Lauantain walk in -rokotustapahtumia järjestetään kaikissa Keusoten alueen kunnissa erikseen ilmoitettuna päivinä. Tapahtumassa annetaan koronarokotuksia ilman ajanvarausta. Tehosterokotteita voimme antaa henkilöille, joiden ensimmäisestä rokotteesta on kulunut kuusi viikkoa.

Tulevat rokotuspäivät:

 • Lauantai 11.12.

Rokotuspisteet

Keusoten alueen asukas voi varata rokotusajan haluamaansa rokotuspisteeseen Keusoten alueella (Hyvinkää, Järvenpää, Nurmijärvi, Tuusula, Mäntsälä, Pornainen), myös oman kotikuntansa ulkopuolella. Joillakin rokotuspisteillä aikoja on saatavilla rajallisesti, ja suosittelemmekin katsomaan aikoja myös muista Keusoten rokotuspisteistä.

Rokotusaikoja annetaan ajanvarauksella. Lisäksi järjestämme erillisiä koronarokotuspäiviä tietyissä rokotuspisteissä, joihin voit saapua myös ilman ajanvarausta. Näistä tiedotamme erikseen verkkosivuilla ja somekanavissa. Järjestämme myös lounasajan walk in -rokotuksia ilman ajanvarausta arkipäivisin klo 10-14 osassa rokotuspisteitämme.

Pyydämme lähiomaisia huolehtimaan, että ikäihmiset pääsevät rokotuspisteille turvallisesti. Kun saavut terveysasemalle, käytäthän kasvomaskia ja käsidesiä tartuntariskin mahdollisuuden pienentämiseksi ja huolehdit turvavälien noudattamisesta.

 • Hyvinkään rokotuspiste, Sveitsin lukio, Teerimäenkatu 2-4, Hyvinkää
 • Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUST, Lääkärinkuja 1, Järvenpää
 • Mäntsälän terveysasema, Kivistöntie 14, Mäntsälä
 • Kirkonkylän terveysasema, Sairaalantie 2, Nurmijärvi
 • Klaukkalan terveysasema, Vaskomäentie 2, Klaukkala
 • Rajamäen terveysasema, Kievarintie 2, Rajamäki
 • Pornaisten terveysasema, Latiskantie 3, Pornainen
 • Etelä-Tuusulan sosiaali- ja terveysasema, Hyryläntie 13, Tuusula
 • Kellokosken sosiaali- ja terveysasema, Kuntotaival 2, Kellokoski
 • Jokelan sosiaali- ja terveysasema, Opintie 1, Jokela

Huomioitavaa rokotustilanteessa

 • Tule rokotukseen vain terveenä ja sinulle varatulla rokotusajalla.
 • Ota mukaan Kela-kortti ja ota se esille odottaessasi.
 • Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti.
 • Käytä kasvomaskia ja desinfioi kädet saapuessa ja poistuessa.
 • Säilytä turvavälit (2 m) muihin odottaessasi.
 • Koronarokotuksen jälkeen tulee varautua 15 minuutin seurantaan. Paikallisreaktiot pistoskohdassa, flunssan kaltaiset oireet sekä kuume ovat tavanomaisia rokotuksen haittavaikutuksia. Kipulääkettä voi tarvittaessa käyttää.
 • Saatuasi rokotteen, muistathan edelleen noudattaa voimassa olevia suosituksia. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä, ja jatka kasvomaskin käyttöä.

Koronarokotussuunnitelma

Kolmas rokoteannos

Keusote on aloittanut kolmansien rokoteannosten antamisen 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille koronarokotteen lyhyellä annosvälillä saaneille, vakavasti immuunipuutteisille sekä hoivalaitosten iäkkäille asukkaille ja heitä hoitavalle henkilöstölle. Lisäksi kolmansia rokoteannoksia annetaan 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2.

Kolmatta annosta suositellaan näille ryhmille aikaisintaan kuusi kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen.

Kolmansia rokotusaikoja on avattu aina tammikuulle asti. Seuraathan tiedotustamme uusien aikojen avaamisesta, mikäli 6 kuukauden tehosteväli täyttyy sinulla vasta myöhemmin.