Siirry sisältöön

Fysioterapian suoravastaanotto

Fysioterapeutin suoravastaanotolle ohjataan äkillisistä tuki- ja liikuntaelinkivuista oireilevat yli 16-vuotiaat asiakkaat lääkärikäynnin sijaan. Tavoitteena on tehostaa asiakkaan hoitoa ja nopeuttaa kuntoutumista. Yleisimpiä hoidettavia tuki- ja liikuntaelinoireita ovat selkä- ja niskakivut sekä esimerkiksi olkapää-, polvi- ja lonkkaoireet.

Suoravastaanoton fysioterapeutit ovat saaneet lisäkoulutuksen tutkimuksen tekemiseen sekä kipua lievittävien ja liikkumista helpottavien ohjeiden antamiseen. Fysioterapeutti voi myös tarvittaessa kirjoittaa asiakkaalle sairauslomaa, antaa ohjausta käsikauppalääkitykseen, konsultoida lääkäriä tai ohjata asiakkaan lääkärin vastaanotolle, jos tilanne sitä vaatii.

Toimi näin

Suoravastaanotolle et tarvitse lääkärin lähetettä. Täytä oirekuvaus Keusoten 24h Nettipalvelussa tai ole yhteydessä hoitovastaavaasi. Mikäli sinulla ei ole vielä nimettyä hoitovastaavaa, ota yhteyttä Nettipalvelu 24/7:n kautta tai soittamalla vastaanottopalveluiden puhelinpalveluun. Hoitovastaavien yhteystiedot löydät vastaanottopalveluiden verkkosivuilta.

Mikäli hoidontarpeesi arvioinnin perusteella voimme ohjata sinut suoraan fysioterapeutin suoravastaanotolle, saat ajan yleensä vielä samalle tai seuraavalle päivälle. Tarvittaessa ohjaamme sinut lääkärin vastaanotolle.

Puhelinasiointi nykyisille asiakkaille

Palvelusta vastaa

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä