Siirry sisältöön

Palliatiivinen poliklinikka siirtyy Keusoten omaksi toiminnaksi 1.1.2024 – Palvelut jatkuvat saumattomasti

Kuvassa sureva omainen saattohoidossa olevan potilaan luona.

Keusoten alueen palliatiivinen poliklinikka on tällä hetkellä HUS-yhtymän järjestämää toimintaa, mutta se siirtyy Keusotelle ensi vuoden alusta. Asiakkaiden palvelut tulevat jatkumaan saumattomasti uusissa tiloissa Hyvinkään sairaalanmäellä.

Palliatiivisen keskuksen toimintaan kuuluvat alueellinen kotisairaala, palliatiivinen osastohoito sekä palliatiivinen poliklinikka. Kotisairaala ja osastohoito ovat jo nykyisellään Keusoten omaa toimintaa. Poliklinikasta on sen sijaan vastannut HUS Hyvinkään sairaala. Poliklinikkatoiminta siirtyy ensi vuoden alusta Keusotelle, jonka jälkeen Keusote vastaa koko palliatiivisen keskuksen toiminnasta.

Palliatiivisen poliklinikan toiminta jatkuu Hyvinkään sairaalanmäellä, mutta uusissa tiloissa. Poliklinikka sijaitsee tammikuun alusta lähtien H-sairaalan 4. kerroksessa Keusoten kotisairaalan ja palliatiivisen osaston yhteydessä. Myös poliklinikan puhelinnumero vaihtuu 2.1.2024. Uusi numero on p. 040 807 4732.

Palliatiivisen poliklinikan tämän hetkisten potilaiden hoito jatkuu saumattomasti muutoksen yli. Sote-ammattilaiset siirtävät potilaiden hoitokontaktit HUSilta Keusotelle. Siirto ei edellytä potilailta toimenpiteitä.

Muutos on osa HUS-alueen kehittämistyötä. Sen lisäksi, että järjestämisvastuu siirretään HUS-yhtymältä hyvinvointialueille, tavoitellaan muutoksella myös toiminnan kehittämistä. Tavoitteena on kehittää palliatiivisen keskuksen toimintaa edelleen sosiaali- ja terveysministeriön palliatiivisen hoidon ja saattohoidon suositusten mukaisesti, parantaa potilaiden hoidon jatkuvuutta sekä vähentää päällekkäisyyttä sote-ammattilaisten työssä.