Siirry sisältöön

Neuvoloissa aloitetaan joditablettien jakaminen

Kuvassa äiti, vauva sekä neuvolan hoitaja.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) aloittaa joditablettien jakamisen alle 3-vuotiaille ja raskaana oleville 1.11.2023 alkaen. Jakelu perustuu sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ohjeeseen, jonka mukaan hyvinvointialueet vastaavat jatkossa joditablettien jakelusta raskaana oleville sekä alle 3-vuotiaille.

Joditabletit jaetaan neuvolakäynnin yhteydessä

Keusoten alueen raskaana olevat naiset sekä alle 3-vuotiaat lapset saavat joditabletit mukaansa neuvolan normaalin määräaikaistarkastuskäynnin yhteydessä. Pyydämme, että asiakkaamme odottavat seuraavaan äitiys- tai lastenneuvolan määräaikaistarkastuskäyntiin saakka, jolloin he saavat tabletit neuvolasta mukaansa. Saat samalla tarkat ohjeet tablettien mahdollista käyttöä varten.

Joditabletteja käytetään vain säteilyvaaratilanteessa, jos viranomainen niin ohjeistaa

Huomioithan, että joditabletteja ei saa ottaa varmuuden vuoksi. Joditabletteja käytetään vain säteilyonnettomuudessa viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Joditabletteja säilytetään kotona varotoimena eikä niitä saa ottaa ilman viranomaisen määräystä.

Kolme vuotta täyttäneille lapsille ja enintään 40-vuotiaille aikuisille voi hankkia kotiin varotoimena joditabletteja apteekeista.

Lisätietoja:

https://www.keusote.fi/aitiys-ja-lastenneuvola/
 
Sosiaali- ja terveysministeriön ohje lääkejodin käytöstä säteilyvaaratilanteessa ja siihen varautumisesta (pdf)

Kuvassa äiti, vauva sekä neuvolan hoitaja.

Aiheeseen liittyvät palvelut