Siirry sisältöön

Mediatiedote: Palvelujen verkostosuunnitelman kuulemiskierroksen palautteiden arviointiin panostetaan – päätöksentekoa siirretään tammikuulle

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen verkostosuunnitelmasta toteutettu kuulemiskierros tuotti runsaasti ehdotuksia ja palautteita, joiden käsittelyyn virkamiesvalmistelussa panostetaan. Kuulemiskierros järjestettiin kuntalaisille, kunnille ja muille sidosryhmille 25.10.–14.11.23. Jotta palauteiden merkitystä voidaan arvioida jatkovalmistelussa riittävästi, palveluverkon päätöksentekoa siirretään muutamalla viikolla eteenpäin tammikuulle -24.

– Arvostamme suuresti sitä, että asukkaamme ja yhteistyökumppanimme ovat aktiivisesti ottaneet kantaa suunnitelmaamme. On tärkeää, että saamme riittävästi aikaa jatkovalmistelulle ja voimme ottaa saadut palautteet riittävän hyvin huomioon. Yhdessä tekemällä saamme parhaan mahdollisen lopputuloksen,

toteaa hyvinvointialuejohtaja Mikko Komulainen.

Uuden aikataulun mukaisesti esitys palveluverkoston uudistamisesta etenee toimielinten käsiteltäväksi tammikuussa -24. Esitys etenee ensin palvelujen järjestämisen lautakuntaan 11.1.24, jonka jälkeen aluehallitus tekee esityksen aluevaltuustolle 16.1.24 ja aluevaltuusto päättää palvelujen verkostosuunnitelmasta 25.1.24.

Miksi palvelujen verkostosuunnitelmaa valmistellaan?

Hyvinvointialueemme kohtaa nykyisessä maailmantilanteessa suuria haasteita. Rahoitus ei ole nykytilanteessa riittävää. Lisäksi väestön ikääntyminen ja muut väestörakenteen muutokset vaikeuttavat sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämistä laadukkaasti ja vaikuttavasti. Toisaalta teknologian kehittyminen tuo uusia mahdollisuuksia palveluiden järjestämiseen heille, jotka voivat käyttää digitaalisia palveluita.

Palvelujen verkostosuunnitelmassa kuvataan, miten voimme järjestää palvelut hyvin myös muuttuvassa maailmassa. Suunnitelma on osa hyvinvointialueohjelmaa, jonka keskeisenä tavoitteena on asiakaslähtöiset, laadukkaat ja vaikuttavat, saavutettavat sekä kustannustehokkaat hyvinvointialueen palvelut Keski-Uudellamaalla reunaehdoista huolimatta.

Tutustu myös: