Siirry sisältöön

Mediatiedote: Keusote siirtynyt ensimmäisenä hyvinvointialueena kärkipalkkoihin

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote) työntekijöiden ja viranhaltijoiden palkat on yhtenäistetty 1.1.2023 kuntayhtymän aikaisiin kärkipalkkoihin. Henkilöstön tehtäväkohtaiset palkat korotetaan kunkin tehtävän vaativuustason korkeimpaan tehtäväkohtaiseen palkkaan. Lisäksi 1.1.–31.5.2023 väliseltä ajalta maksetaan kertakorvaus.

Keusotessa on saatu ratkaistua palkkojen harmonisointi eli yhdenmukaistaminen 1.1.2023 kuntayhtymän aikaisiin kärkipalkkoihin. Sovintosopimuksessa on sovittu HYVTESin (ent. KVTES) ja SOTE-sopimuksen piirissä olevien työntekijöiden ja viranhaltijoiden tehtäväkohtaisten palkkojen yhdenmukaistamisesta ns. kärkipalkkaan eli korkeimpaan tehtäväkohtaiseen palkkaan.

Aikanaan Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymälle ja myöhemmin Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle siirtyi työntekijöitä useammalta eri työnantajalta ja erilaisilla tehtäväkohtaisilla palkoilla. Palkkaharmonisaation tavoite on henkilöstön yhdenvertainen kohtelu.

– Olemme yli 4000 keusotelaisen työyhteisö. Ensin työntekijät tulivat kuudesta eri kunnasta sote-kuntayhtymään ja viimeksi vuodenvaihteessa yhdistettiin taas työntekijöitä yhdeksältä eri työnantajalta. Yhdenvertainen palkka on keskeinen tekijä siinä, että voimme kaikki tuntea itsemme tasavertaisiksi ja oikeudenmukaisesti kohdelluiksi työyhteisössämme. Lisäksi tällä on todennäköisesti vaikutusta henkilöstön saatavuuteen ja pysyvyyteen. Meille on tärkeää, että jokainen työntekijä ja viranhaltija voi olla tyytyväisesti keusotelainen,

kertoo Keusoten henkilöstöjohtaja Monica Hostio.

Sekä nykyinen että entinen henkilöstö saa korvaukset takautuvasti

Palkkaharmonisaatiosopimuksen tultua voimaan sekä Keusoten nykyiselle että 1.1.2023 jälkeen pois lähteneelle henkilöstölle maksetaan kertakorvaus ja tehdään takautuva tehtäväkohtaisen palkan tarkistaminen.

Henkilöstölle maksettavat korvaukset sisältävät tähän asti kertyneen erotuksen kärkipalkan ja työntekijälle tai viranhaltijalle maksetun tehtäväkohtaisen palkan välillä. Korvauksen saajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti: nykyiseen henkilöstöön sähköpostitse ja pois lähteneeseen henkilöstöön kirjeitse.

– Elokuussa tehdyn ratkaisun myötä olemme yhdenmukaistaneet kaikkien työntekijöidemme ja viranhaltijoidemme tehtäväkohtaiset palkat kuntayhtymän kärkipalkkoihin. Nyt lähes koko hyvinvointialueen henkilöstö on nk. kärkipalkoissa. Joitakin yksittäisiä palkkojen yhteensovittamisia on hyvinvointialueella vielä tulossa. Tästä on hyvä lähteä kehittämään vetovoimaista hyvinvointialuetta, kertoo Keusoten henkilöstöjohtaja Monica Hostio.

kertoo Keusoten henkilöstöjohtaja Monica Hostio.

Lisätiedot:
Monica Hostio, henkilöstöjohtaja
p. 050 497 2852
monica.hostio@keusote.fi

Katso myös: