Siirry sisältöön

Mediatiedote: aluehallitus päätti hyvinvointialueen henkilöstöeduista ja palkitsemisesta

Aluehallitus käsitteli kokouksessaan 15.11.22 hyvinvointialueen henkilöstöedut ja palkitsemisen käytännöt. Päätös syntyi yksimielisesti, ja uudet ohjeet otetaan hyvinvointialueella käyttöön alkuvuodesta -23.

Henkilöstön palkkaukseen ja palkitsemiseen sekä henkilöstöetuihin liittyvät ratkaisut ovat tärkeitä henkilöstön pito- ja vetovoimatekijöitä hyvinvointialueella. Palkkojen yhteensovittamiseen liittyvä suunnitelma valmistellaan yhteistyössä henkilöstön edustajien kanssa ja hyödynnetään SOTE-sopimuksessa määriteltyjä paikallisia palkkaeriä palkkausjärjestelmien kehittämiseksi.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen henkilöstöeduissa hyödynnetään jo kuntayhtymän aikaisia etuuksia. Hyvinvointialueen henkilöstöetuja ovat henkilöstöalennukset alueen uimahalleihin, yleislääkäritasoinen työterveyshuolto, mahdollisuudet käyttää työaikaa ammatillisten tutkintojen suorittamiseen sekä kulttuuri ja liikuntasetelit, joiden arvo olisi 100 €/työntekijä/vuosi. Lisäksi kuntayhtymässä käyttöönotetut auton käyttöetu ja polkupyöräetu tulevat keinovalikoimaan henkilöstön saatavuuden lisäämiseksi.

Palkitsemisen osalta hyvinvointialueella otetaan käyttöön pika- ja rekrytointipalkitsemisen toimintamallit. Laatu- ja innovaatiopalkitsemisella vaikutetaan organisaation prosessien ja toiminnan kehittämiseen myönteisellä tavalla. Lisäksi merkkipäiviä viettäviä 50- ja 60-vuotiaita ja eläkkeelle jääviä työntekijöitä sekä pitkäaikaisesti työskennelleitä henkilöitä huomioidaan. Hyvinvointialueella valmistellaan lisäksi henkilökohtaisen suoriutumiseen liittyvää arviointiprosessia. Toimintamallin avulla tullaan arvioimaan yksilöiden ja tiimien vuoden 2023 suoriutumista.

– Jatkamme yhteistä henkilöstöetujen arvioimista ja kehittämistä yhdessä henkilöstön kanssa. Nyt päätetyt etuudet ovat tärkeä osa henkilöstön työhyvinvointia tukevaa toimintaa sekä positiivisen työnantajamaineen muodostamista, toteaa aluehallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu.