Siirry sisältöön

Lähihoitaja, tule opiskelemaan suunhoidon osaamisalaa!

Kuvassa suun terveydenhuollon ammattilainen näyttää miten hampaat tulee harjata.

Haluaisitko ottaa seuraavan askeleen urallasi kohti suun hoitotyötä ja suun terveyden edistämistä? Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä (Keuda) toteuttavat yhteistyössä suunhoidon osaamisalan koulutuksen. Lähihoitajille suunnattu koulutus alkaa 15.1.2024.

Pätevöidy suunhoidon osaajaksi

Suunhoidon osaamisalasta valmistuneena lähihoitajana voit työllistyä hammashoitajaksi perusterveydenhuoltoon tai erikoissairaanhoitoon. Työpaikkasi voi olla suun terveydenhuollossa, vuodeosastoilla, poliklinikoilla tai kotihoidossa julkisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilla. Tutkinnon suorittanut voi toimia myös yrittäjänä.

Suoritettavat osaamisalaopinnot muodostuvat kahdesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osasta:

Sopiiko tämä koulutus minulle?

Suunhoidon osaamisalaan voit hakea, kun olet jo suorittanut koko Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) ja haluat tehdä toisen osaamisalan, tai olet siirtymässä meneillään olevissa lähihoitajaopinnoissasi osaamisalavaiheeseen.

Lähihoitajan opinnoissa ja työssä korostuvat hyvä psyykkinen tasapaino, fyysinen toimintakyky sekä yhteistyötaidot. Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Opiskelijoiden tulee esittää rikostaustaote opintojen alkaessa. Koulutukseen osallistuminen edellyttää liikkumista Keusoten alueen suunhoidon eri yksiköissä.

Miten ja missä voin opiskella?

Koulutus alkaa 15.1.2024 ja se kestää keskimäärin vuoden verran. Koulutus on maksuton. Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi.

Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena ja ne sisältävät teoriaopintoja verkossa ja Keudan tiloissa sekä klinikkaopetusta Keusoten tiloissa yhtenä tai kahtena päivänä viikossa klo 16–19. Lisäksi on työpaikalla oppimista Keusoten suun terveydenhuollon yksiköissä. Opiskelua on pääsääntöisesti viitenä päivänä viikossa.

Koulutukseen hakeminen

Hae koulutukseen viimeistään 6.10.2023. Hakijat haastatellaan 24.–25.10.2023.

Lisätietoja ja hakeminen:

Kuvassa suun terveydenhuollon ammattilainen näyttää miten hampaat tulee harjata.