Siirry sisältöön

Lähellä.fi:stä saat tukea ja apua arkeen matalalla kynnyksellä!

Kuvassa teksti Tarvitsetko tukea sekä Lähellä.fi-palvelun logo.

Tiesitkö, että löydät alueellasi toimivat järjestöt ja yhdistykset helposti yhdestä osoitteesta? Lähellä.fi on valtakunnallinen ja alueellinen palvelu, joka kokoaa yhteen sijaintiin tietoa järjestöjen ja yhdistysten tuottamasta monipuolisesta hyvinvointia ja terveyttä edistävästä toiminnasta, harrastusmahdollisuuksista sekä avoimista vapaaehtoistehtävistä. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella palvelussa on mukana jo yhteensä 37 järjestötoimijaa ja Uudenmaan alueelta 330 järjestöä.

Lähellä.fi-palvelusta voit hakea: 

  • tapahtumia, tilaisuuksia ja luentoja  
  • harrastustoimintaa (mm. liikunta, kulttuuri ja kädentaidot)
  • tukea ja apua 
  • vertaistukea, keskusteluapua, neuvontaa
  • vapaaehtoistehtäviä

Tarvitsetko tukea, apua tai neuvontaa?

Järjestöissä tehdään monipuolista ja asiantuntevaa työtä terveyden, hyvinvoinnin ja osallisuuden tukemiseksi. Lähellä.fi-palvelusta löydät omaan tai läheisesi tilanteeseen sopivaa tukea ja apua. Järjestöjen tukimuotoihin kuuluvat esimerkiksi erilaiset toiminta- ja tukiryhmät, vertaistukiryhmät ja keskusteluapu, valtakunnalliset chatit ja puhelinpalvelut sekä kurssit ja oppaat. Voit saada tukea mm. raitistumiseen ja päihteettömyyteen, mielenterveyteen, asumisen, talouden ja oppimisen haasteisiin sekä sairastumiseen. Älä jää yksin, vaan tutustu tuen erilaisiin muotoihin ja löydä juuri itsellesi sopiva apu!

Etsitkö uutta harrastusta?

Kiinnostaako sinua musiikki tai teatteri? Haluatko oppia tanssimaan? Haluatko viettää aikaasi mukavassa seurassa ja saada uusia ystäviä? Lähellä.fi tarjoaa sopivaa tekemistä kaikille ikäryhmille ja eri elämäntilanteisiin. Osallistua voi matalalla kynnyksellä ja monesti myös maksutta.

Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan!

Kaipaatko merkityksellistä tekemistä vapaa-ajallesi? Vapaaehtoisena toimimisesta saat sisältöä päiviisi, opit uusia taitoja sekä kerrytät ikimuistoisia kokemuksia, kun tarjoat toiselle mahdollisuuden saada tukea, apua, iloa sekä elämyksiä.

Mikä on Lähellä.fi?

Lähellä.fi-palvelusta vastaa valtakunnallisesti 17 alueellista toimijaa, jotka muodostavat Lähellä.fi-verkoston.​ Uudellamaalla palvelusta vastaa HyTe ry.

Keusoten ja Lähellä.fi-palvelun tavoitteena on edistää alueen asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä yhteistyössä kuntien, yhteisöjen, yritysten sekä asukkaiden kanssa.

Lisätietoja:

Kuvassa ikäihminen ja nuori nainen katsovat älypuhelinta yhdessä. Lisäksi teksti: Tukea ja apua. Lähellä.fi