Siirry sisältöön

Koronavirusrokotteen tehosteannos ei ole tarpeellinen koronataudin syksyn tai talven aikana sairastaneelle

Syystalven koronatehosterokotteita on annettu 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille riskiryhmiin kuuluville ja 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille 23.10. – 29.12.2023.

THL on päivittänyt koronavirustaudin sairastaneen rokotussuositusta. Jos tehosteannoksen kohderyhmään kuuluva on sairastanut koronataudin syksyn tai talven 2023 – 2024 aikana, ei hän suojan kannalta tarvitse tehosterokotetta tällä kaudella.

Koska valtaosalla väestöstä on muodostunut hybridi-immuniteettia sekä aiemmin saatujen rokoteannosten että sairastettujen koronavirustartuntojen myötä, rokotusväliä on syytä harventaa myös niillä voimakkaasti immuunipuutteisilla, joille tehosteita on annettu toistuvasti.

Rokote voidaan kuitenkin antaa, jos se on tarpeen erityisestä syystä yksilöllisen harkinnan mukaan esimerkiksi hoitavan lääkärin päätöksellä, tällöin taudin sairastamisesta tulee olla kulunut vähintään 3 kuukautta. Vuoden alusta 2.1.2024 alkaen koronarokotusaikoja on tarjolla rajoitetusti ajanvarauksella.

THL: Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen?

THL: Neljäs koronarokoteannos ja koronavirustartunnat tuottivat vasta-aineita myös voimakkaasti immuunipuutteisilla

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue Rokotuspalvelut