Siirry sisältöön

Keusoten tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman käsittely alkaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) Tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman käsittely alkaa hyvinvointialueen poliittisissa toimielimissä 21.3.2024.

Valtiovarainministeriö on edellyttänyt hyvinvointialueita laatimaan Tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman, jossa kuvataan, millä tavalla hyvinvointialue tulee kattamaan talousvajeensa rahoituslain mukaisesti vuoden 2026 loppuun mennessä. Keusotessa on nyt valmistunut viranhaltijoiden esitys tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmasta. Ohjelma etenee seuraavaksi poliittisten päättäjien käsiteltäväksi. 

– Jotta valtion edellyttämä alijäämä voidaan kattaa ja lainanottovaltuudet varmistaa, meidän tulee tehdä 64 miljoonan euron sopeutus toimintaamme. Se tarkoittaa käytännössä noin 5–8 % säästötoimia koko hyvinvointialueen toiminnalle vuosien 2024–2026 aikana,

vt. hyvinvointialuejohtaja Kristiina Kariniemi-Örmälä kertoo. 

Keusoten Tuottavuus- ja taloudellisuusohjelma sisältää laajasti eri keinoja alijäämän kattamiseksi. Keskeiset kokonaisuudet ovat suorat kustannuspaikkakohtaiset säästöt, tuloja kasvattavat toimenpiteet sekä esimerkiksi palvelujärjestelmään ja palvelujen verkostoon liittyvät kehittämishankkeet. Myös koko Keusoten henkilöstöllä on ollut mahdollisuus esittää ehdotuksia säästötoimenpiteiksi, ja niitä on annettukin jo lähes 300. 

Tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaa käsittelee ensimmäisenä Keusoten rahoitus- ja talousjaosto 21.3., sen jälkeen aluehallitus 26.3. ja aluevaltuusto 4.4. Keusoten tulee toimittaa ohjelma valtiovarainministeriöön 15.4. mennessä. 

Lisätiedot:
Kristiina Kariniemi-Örmälä, vt. hyvinvointialuejohtaja
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
kristiina.kariniemi-ormala@keusote.fi
050 497 2558