Siirry sisältöön

Keusoten oma lastensuojelupäivä kannusti verkostoitumaan

Keusoten omaa lastensuojelupäivää vietettiin iloisissa tunnelmissa Hyvinkäänkylän työväentalolla toukokuussa.

Hyvinkäänkylän työväentalo kutsui osallistujia paistatellen toukokuisessa auringossa. Kuva: Tuija Tähkäpää

Keusoten lastensuojelussa työskentelee yhteensä yli 200 lastensuojelutyön ammattilaista eri puolilla Keski-Uudenmaan hyvinvointialuetta. Lastensuojelupäivän teemana oli toisiimme tutustuminen. Päivä kokosi yhteen muun muassa sosiaalityöntekijöitä, sosiaaliohjaajia, asiakassihteereitä, perhetyöntekijöitä, perheterapeutteja sekä Keusoten omien sijaishuoltoyksiköiden ohjaajia yhteensä noin 130 keusotelaisen verran. Lastensuojelupäivän avasi palvelujohtaja Sirkku Pekkarinen-Keto.

Palvelujohtaja Sirkku Pekkarinen-Keto nosti esiin sen, että työelämän hyvästä laadusta työntekijät voivat kiittää itseään. Lasten, nuorten ja heidän perheidensä lisäksi Keusoten lastensuojelussa pidetään huolta myös kollegoista, mikä on arvokasta ja parasta työn pitovoimaa. Kuva: Tuija Tähkäpää

Verkostoitumisen ohessa saimme kuulla ajankohtaisia asiantuntijaluentoja mm. työhyvinvointiin ja traumainformoituun työotteeseen liittyen. Johtava asiantuntija Mira Ropponen kertoi, että Keusoten omilla työntekijöillä on paljon täydennyskoulutus- ja erityisosaamista, joista ammentaa myös kollegoille. Tätä hyödynnettiinkin päivän ohjelman suunnittelussa, jotta omat osaajamme tulivat kaikille tilaisuuteen osallistuneille tutuiksi.

Työterveyspsykologi Katri Teinilän luentoa hyväksymis- ja omistautumisterapia HOT:sta kuunneltiin keskittyneesti. Kuva: Tuija Tähkäpää

Paikalla oli myös Kokemuskohtaamo Kasper Ry:n edustus, joka kertoi muun muassa kokemusasiantuntijuuden hyödyistä asiakkaille ja palvelujen kehittämiselle. Lisäksi lastensuojelupäivän ohjelmaan sisältyi eri toimipisteiden ständeihin tutustumista ja yhteistä ruokailua.

Lastensuojelun esihenkilöitä tutustumassa ständeihin. Kuva: Tuija Tähkäpää

Keusoten lastensuojelussa on mukavaa olla töissä, kertoo työhyvinvointia ja tuottavuutta mittaava QVL-suorituskykyindeksi. Myös Keusoten lastensuojelupäivä oli kokonaisuutena arvioiden onnistunut ja täynnä mukavia kohtaamisia. Lastensuojelun työntekijät yhteen kokoavia tilaisuuksia toivottiin järjestettävän myös jatkossa. Kiitokset kaikille aktiivisesta osallistumisesta! Päivän jälkeen olemme jälleen hieman tutumpia toisillemme ja yhteistyön jatkaminen on entistä helpompaa yhteisten asiakkaidemme parhaaksi.

Hyvinkään avohuollon esihenkilö Kaddi Talts lounastauolla. Kuva: Johanna Huovinen.

Aiheeseen liittyvät palvelut