Siirry sisältöön

Keusoten kuljetuspalvelujen kilpailuttaminen etenee

Kuvassa kuljettaja nostaa auton hissillä pyörätuoliasiakasta taksin kyytiiin.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) valmistelema kuljetuspalvelujen kilpailuttaminen etenee nyt hyvää vauhtia. Kuljetuspalvelujen hankinnan kokonaisuutta esiteltiin tammikuussa aluehallitukselle ja hallituksen jäsenet antoivat tukensa hankinnan valmistelun jatkamiselle.

Hankintaa on valmisteltu dynaamisena hankintana jo pitkään. Esimerkiksi kuljetuspalveluja tuottavia liikennöitsijöitä on hyväksytty hankintajärjestelmän erikokoisista ja erityyppisistä autoista koostuviin luokkiin ensimmäisen kerran jo vuoden 2021 loppupuolella.

– Kuljetuspalvelujen toimintaympäristö ja -tavat ovat muuttuneet niin paljon viime vuosina, että hankinnan valmistelu on kestänyt valitettavan pitkään. Valitulla hankintamenettelyllä olemme halunneet varmistaa sen, että voimme hyväksyä uusia liikennöitsijöitä kuljetuspalvelujen tuottajiksi tarpeellisen määrän koko hankintakauden ajalle, kertoo Keusoten vammaispalvelujen päällikkö Olli-Pekka Alapiessa.

Myös tilausvälitys- ja ohjauskeskuspalvelu kilpailutetaan

Samassa yhteydessä kilpailutetaan myös kuljetusten tilausvälitys- ja ohjauskeskuspalvelu, josta asiakas tilaa tarvittavat kyydit.

– Ei ole yhtä oikeaa tai parasta mallia olemassa. Olemme etsineet toimivinta tapaa näihin palveluihin vertailemalla eri malleja ja kokemuksia, pohtii hankintaryhmää vetävä Keusoten hankejohtaja Erja Pentti.

Ohjauskeskuspalvelujen hankinnalla halutaan turvata palvelun käyttäjille monipuoliset yhteydenottokanavat, koska käyttäjissä on mm. eri tavoin vammaisia sekä ikääntyneitä henkilöitä. Keskukseen on tarkoitus liittää myös henkilökunnan tarvitsemien kuljetusten ohjaaminen.

Valmistelua jatketaan kevättalven aikana markkinavuoropuheluilla ohjauskeskuspalvelun tuottajien ja liikennöitsijöiden kanssa. Samoin vammais- ja vanhusneuvostot nivotaan valmistelusta innostuneiden asiakasraatilaisten kanssa tiiviisti mukaan. Tavoitteena on tehdä hankintapäätökset alkusyksyn aikana niin, että ohjauskeskuksen ja kuljetuspalvelujen kokonaisuutta päästään aloittamaan vaiheittain vielä tämän vuoden puolella.

Lisätietoja: Erja Pentti, hankejohtaja, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote), p 050 497 2650, erja.pentti@keusote.fi

Kuvassa taksikuljettaja auttaa ikääntynyttä rouvaa alas auton kyydistä.