Siirry sisältöön

Keusoten kohtaamispaikkaverkosto osallistuu Lapsen oikeuksien viikkoon

Valtakunnallista lapsen oikeuksien viikkoa vietetään jälleen 20-26.11.2023, teemalla Lapsella on oikeus hyvinvointiin. Teema näkyy Keusoten perhekeskusten kohtaamispaikkaverkostossa sekä kuntien, kolmannen sektorin ja seurakuntien toiminnassa.

Keusotessa on kehitetty perhekeskustyötä ja sen ohella kohtaamispaikkatyötä, vahvistaen varhaista puuttumista ja tukea lapsiperheiden arkeen. Kohtaamispaikoissa lapsiperheille tarjotaan lakisääteistä ohjausta ja neuvontaa hyvinvointialueen palveluiden liikkuvina palveluina. Kohtaamispaikoissa voi vierailla hyvin matalla kynnyksellä, eikä asiointi muodosta välttämättä asiakkuutta muihin palveluihin.

Lapsen oikeudet näkyvät verkoston työssä pitkin vuotta. Perhekeskustyö perustuu osaltaan lapsen oikeuksien turvaamiseen ja edistämiseen. Lapsen oikeudet ovat yksi työn peruskivi ja toimimme niiden vahvistamiseksi vuoden jokaisena päivänä. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan terveys koostuu fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista. Myös YK:n lapsen oikeuksien näkökulmasta lasten ja nuorten hyvinvointia tulee tarkastella laaja-alaisesti.

Perhekeskuksen lähipalveluista ja muusta kohtaamispaikkatoiminnasta löydät lisätietoa Tukea lapsiperheen arkeen-sivun tapahtumakalenterista. Löydät kalenterista myös avointa ryhmätoimintaa monialaisesti tuetettuna.

Lisätietoja

Mirva Illi-Lampio, erityisasiantuntija
050 497 6574
mirva.illi-lampio@keusote.fi